ВДОСКОНАЛЕННЯ ЗАКОНОДАВЧОЇ БАЗИ ТА СПРОМОЖНОСТІ УРЯДУ УКРАЇНИ ТА ОРГАНІЗАЦІЙ ГРОМАДЯНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА ЕФЕКТИВНО СПІВПРАЦЮВАТИ

11.09.2020 | 11:54

ВДОСКОНАЛЕННЯ ЗАКОНОДАВЧОЇ БАЗИ ТА СПРОМОЖНОСТІ УРЯДУ УКРАЇНИ ТА ОРГАНІЗАЦІЙ ГРОМАДЯНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА ЕФЕКТИВНО СПІВПРАЦЮВАТИ

8 вересня 2020 року Офіс Координатора проектів ОБСЄ в Україні спільно з Офісом Президента України та Міністерством молоді та спорту України в рамках проекту «Вдосконалення законодавчої бази та спроможності Уряду України та організацій громадянського суспільства ефективно співпрацювати» організував регіональний навчальний семінар-тренінг з розробки та застосування стандартів належного врядування ОГС у місті Львові.

Належне врядування та дотримання встановлених стандартів якості для ОГС є вже сталою практикою в європейських країнах і є ефективним інструментом сприяння інституційного розвитку ОГС. Цей процес почався з усвідомлення серед самих ОГС, а також з результатів консультацій з органами влади, які висунули певні вимоги щодо прозорості, підзвітності та ефективності діяльності ОГС, щодо необхідності створити рівні умови для всіх ОГС – як сталих, так і новостворених- і налагодити співпрацю та партнерство з державними органами на основі принципів прозорості та належного врядування.

Основною метою заходу було навчити місцеві ОГС забезпечити відповідність їх діяльності місії та статуту організації для сприяння побудови кращого партнерства з місцевими органами влади на основі принципів  прозорості та підзвітності.

В.о. зав. кафедри публічного адміністрування та управління бізнесом Комарницька Г.О. на запрошення організаторів  долучилася до цієї події. Отримані практичні навички таких семінарів-тренінгів допоможуть удосконалити та передати знання та вміння студентам спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування», майбутня професія яких полягає у роботі в публічній сфері, наданні публічних послуг та реалізації проектів в інституціях громадського суспільства.

Під час тренінгу учасники змогли поділитися своїм досвідом, як налагодити особисту комунікацію та отримати відповіді на запитання стосовно формування Етичного кодексу організації та побудови належного врядування спираючись на міжнародний досвід.