УЧАСТЬ ВИКЛАДАЧІВ КАФЕДРИ ОБЛІКУ, АНАЛІЗУ І КОНТРОЛЮ У IV ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ ФОРУМІ СУДОВИХ ЕКСПЕРТІВ

11.06.2024 | 23:37

За підтримки Міністерства юстиції України 7 червня 2024 року у Львові пройшов IV Всеукраїнський форум судових експертів “Судово-експертна діяльність: збереження наукового та кадрового потенціалу в умовах воєнного стану”. Учасниками форуму стали представники влади та судді, почесний консул Литовської Республіки, судові експерти, адвокати, представники науково-дослідних інститутів, НАБУ, ДБР та інші.

Основна мета форуму – проведення аналізу перспектив розвитку судово-експертної діяльності та підготовки і підтримки кадрів в умовах правового режиму воєнного стану.

З привітальними словами до учасників форуму звернувся директор Дніпропетровського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України Сергій РОЗУМНИЙ наголосивши, що “в умовах сучасних викликів та загроз судово-експертна діяльність набуває особливого значення для забезпечення правосуддя та стабільності нашого суспільства”.

Захід поділили на кілька панельних дискусій, де були проголошені змістовні доповіді на актуальні теми, в яких піднімалися питання збереження та розвитку кадрового потенціалу галузі судової експертизи в умовах воєнного стану; судово-експертна діяльність в умовах воєнного стану; питання участі експерта у виконавчому провадженні як гарантія захисту прав особи;  судово-експертної моделі України: поняття та основні характеристики та інші.

К.е.н., старший науковий співробітник лабораторії товарознавчих та економічних досліджень, Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України, доц. кафедри обліку, контролю, аналізу та оподаткування ЛТЕУ Одарка ЧАБАНЮК та к.е.н., доц. кафедри обліку, аналізу і контролю ЛНУ ім. І.Франка Наталія ЛОБОДА прийняли участь з доповіддю: “Напрямки підготовки кадрів в експертній діяльності”, – зауваживши, що “для здійснення експертної діяльності забезпечення професіоналами у даній галузі є необхідним фактором. Вкрай важливо це на даний час, під час повномасштабного вторгнення, коли кількість експертних досліджень збільшується непомірно, а частина експертів пішли добровольцями на війну, захищаючи Батьківщину від загарбників, частина стали внутрішньо-переселеними особами, частина покинули Україну через військові дії. Фінансові розслідування займають основне місце в розслідуванні економічних злочинів та відіграють важливе значення у попередженні, запобіганні та розкритті правопорушень в економічній сфері. Залучення до фінансових розслідувань висококваліфікованих фахівців повинно стати запорукою ефективного функціонування Бюро економічної безпеки як суб’єктів економіки так і держави в цілому. Тому закладам освіти слід здійснювати підготовку кадрів у динамічному напрямі”.

За підсумками участі у форумі учасники отримали сертифікати (0,5 кредиту ЄКТС).

Такі заходи є  вкрай важливими для обміну досвідом, генерації нових підходів та рішень, які будуть сприяти зміцненню судово-експертної галузь.

Висловлюємо щиру вдячність організаторам за  проведення на високому професійному рівні науково-практичного заходу та бажаємо колективу Дніпропетровського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України нових професійних здобутків!!!

 

СЛАВА УКРАЇНІ!!!!!   ГЕРОЯМ СЛАВА!!!!!!