Участь викладачів кафедри економіки та публічного управління у роботі круглого столу «Дотримання академічної доброчесності в закладах вищої освіти»

04.10.2021 | 00:39

01/10/2021 завідувач кафедри Галина Капленко та доцент Оксана Пікулик  були учасниками круглого столу «Дотримання академічної доброчесності в закладах вищої освіти». Захід відбувся у Львівському державному університеті внутрішніх справ, організований за сприянням StrikePlagiarism.com.

Доповідачі: Наталія Стукало (заступник Голови НАЗЯВО), Іван Назаров (член НАЗЯВО), Алі Тахмазов (виконавчий директор Plagiat.pl), Ольга Крамаренко  (завідувач відділом інформаційно-аналітичної роботи та електронних ресурсів, Сумський державний університет), Валентина Візнюк (директор бібліотеки, к.пед.н., Державний заклад “Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського”).

Обговорювати тему академічної доброчесності завжди на часі. Законодавчі ініціативи, практичний досвід, як працювати вмкладачам та як навчати цьому здобувачів вищої освіти – це завжди для нас  актуальна тема.

Теми доповідей:

  • «Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти: напрями сприяння академічній доброчесності»,
  • Законодавчі ініціативи Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти у сфері формування простору академічної доброчесності»,
  • «Як антиплагіатна система і процедури допомагають боротися з плагіатом. Досвід Plagiat.pl.»,
  • «Управління антиплагіатними перевірками як складова академічної доброчесності університету»,
  • «Академічна доброчесність в системі забезпечення якості освіти».

За підсумками круглого столу гарант освітньої програми “Управління персоналом в органах публічної влади та бізнес-структурах” д.е.н., доцент Галина Капленко провела зустріч із здобувачами вищої освіти другого (магістерського) рівня освіти. Для випускників –  виконання кваліфікаційних (магістерських) робіт з дотриманням правил академічної доброчесності, для здобувачів першого року – нормативні документи Університету з дотримання академічної доброчесності та наші напрями спільної наукової роботи.