Участь викладачів кафедри економіки та публічного управління у Другому обласному форумі #СТОП БУЛІНГ

24.09.2021 | 23:50

24/09/2021 завідувач кафедри д.е.н., доцент Капленко Галина взяла участь у Другому обласному форумі #СТОП БУЛІНГ. Організатор заходу – доцент кафедри Наталія Подвірна (директорка Комунального закладу «Центр надання соціальних послуг Давидівської сільської ради Львівського району Львівської області»).

Діти – це майбутнє будь-якого народу і держави. Молоде покоління визначатиме успіх політичного, економічного, інтелектуального та культурного поступу. Питання захисту прав та законних інтересів дітей є і залишається одним із першочергових завдань у діяльності органів місцевої самоврядування та держави.

У межах панельних дискусій обговорювалися питання булінгу, відповідальність дорослих і їх кроки для протистояння булінгу, як підсилити стійкість дитини. В Україні заходами забезпечення охорони дитинства передбачене належне виконання батьками своїх обов’язків, щодо виховання та розвитку дітей. Сім’я є основним та необхідним середовищем для виховання дитини та її розвитку. Саме в сім’ї формуються у дитини цінності, їх цілісна система, норми поведінки, розуміння відповідальності людини як особистості й громадянина своєї держави.

Також учасники обговорювали проблеми і діяльність органів влади та органів місцевого самоврядування щодо соціального захисту дітей.

                           

Соціальний захист є однією з основних функцій держави, головним завданням якої є соціальний захист дітей. Це створення належних умов для фізичного, інтелектуального та духовного розвитку дитини й підготовка до самостійного життя. Проблематика соціального захисту населення в Україні залишається вкрай актуальною. Тому існує нагальна потреба у визначенні пріоритетних напрямків, ефективних дій та заходів щодо профілактичної роботи серед населення та забезпечення як можна ширшого кола державних зобов’язань щодо повного забезпечення дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування. Під час децентралізації, передачі повноважень у сфері соціального захисту дітей на рівні району об’єднаним територіальним громадам повинна бути налагоджена конструктивна взаємодія відповідальних підрозділів (посадових осіб) виконавчих комітетів селищних, сільських, міських об’єднаних територіальних громад зі службами у справах дітей райдержадміністрацій та мають бути відпрацьовані відповідні складові.