Участь викладачів кафедри економіки та публічного управління факультету управління фінансами та бізнесу у круглому столі на тему “Регіони та громади в умовах нестабільності: стан, виклики, орієнтири забезпечення стійкості”.

17.11.2023 | 22:16

17 листопада 2023 року викладачі кафедри економіки та публічного управління факультету управління фінансами та бізнесу взяли участь у круглому столі на тему “Регіони та громади в умовах нестабільності: стан, виклики, орієнтири забезпечення стійкості”.

Захід відбувся в онлайн форматі на платформі ZOOM та проводився в рамках виконання проекту ”Фінансові детермінанти забезпечення економічного зростання регіонів та територіальних громад на засадах поведінкової економіки”, який реалізується ДУ ”Інститут регіональних досліджень імені М.І.Долішнього НАН України” за сприяння НФДУ ”Підтримка досліджень провідних та молодих вчених”.

Мета заходу: обговорення проблем та викликів поступу регіонів та громад України в умовах нестабільності, обмін думками та можливість отримання інформації про конкретні практики антикризового управління на місцевому рівні та формування пропозицій щодо забезпечення стійкості територій.

Модератором заходу виступила Галина Возняк, д.е.н., ДУ ”Інститут регіональних досліджень імені М.І.Долішнього НАН України’ ‘  та професор кафедри економіки та публічного управління, яка презентувала результати дослідження «Регіони та громади в умовах нестабільності: стан, виклики, орієнтири забезпечення стійкості».

В рамках заходу обговорили закономірності, тенденції та виклики розвитку регіонів та громад в умовах кризових явищ, про те як війна та пандемія вплинули на стійкість регіонів та громад. Говорили про те, що необхідно зробити та які вжити ініціативи та першочергові заходи на регіональному та місцевому рівнях для забезпечення стійкості територій (економічної, бюджетної, інституційної, соціальної, енергетичної галузей та публічного управління) а також про відповідну зміну поведінки суб’єктів економіки та  громадянського суспільства в умовах невизначеності.