Участь викладачів кафедри державних та місцевих фінансів у семінарі «Секторальна бюджетна підтримка Європейського Союзу: напрями, фінансування, підготовка проектів»

05.10.2018 | 21:00

5 жовтня 2018 року викладачі кафедри державних та місцевих фінансів факультету управління фінансами та бізнесу проф. Ватаманюк-Зелінська У.З., доц. Петик Л.О. та доц. Шушкова Ю.В. відвідали семінар, організований Департаментом економічної політики Львівської ОДА, на тему «Секторальна бюджетна підтримка Європейського Союзу: напрями, фінансування, підготовка проектів».

Під час заходу начальник відділу економічного розвитку департаменту економіки облдержадміністрації Марта Бухтіярова та керівник аналітичної групи громадської організації «Європейський Діалог» Олександр Софій ділилися практичними навичками щодо підготовки проектів у рамках Програм регіонального розвитку, які фінансуються Єврокомісією.

У рамках конструктивного діалогу між представниками державної влади та громадськістю, обговорювалися проекти регіонального розвитку, які вже реалізовуються за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від ЄC у рамках виконання Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики. Також розглядались нові напрямки реалізації та способи оформлення майбутніх проектів розвитку Львівської області на засадах співфінасування. Під час заходу було окреслено і контрольні терміни підготовки та подання таких проектів на конкурс та нормативно-правове забезпечення реалізації програми їх бюджетної підтримки за пріоритетними секторами соціально-економічного розвитку регіону.

Секторальна бюджетна підтримка Європейського Союзу у сфері реалізації інфраструктурних проектів дасть можливість підвищити конкурентоспроможність економіки Львівського регіону. А побудована на нових засадах співпраця органів місцевого самоврядування, їх взаємодія з органами державної виконавчої влади, бізнес-середовищем, громадськістю, активні та спроможні територіальні громади стануть запорукою комфортного і безпечного життя мешканців нашої області.