Участь у онлайн-конференції «Європа. Горизонт можливостей»

18.04.2021 | 14:42

16/04/2021. Он-лайн. Польща. Викладачі кафедри економіки та публічного управління: доц. Капленко Г.В., доц. Куліш І.М., доц. Пак Н.Т., доц. Пікулик О.І. взяли участь в он-лайн  конференції.

Конференція відкрила нову Рамкову програму ЄС з досліджень та інновацій. Це найбільший в світі  проект фінансування досліджень та інновацій. На період 2021-2027 роки запланований бюджет  95 млрд євро (на 18% більше, порівняно з попередньою рамковою програмою). Подія транслювалася під гаслом «Європа. Горизонт можливостей».

Конференцію офіційно відкривали представники польського уряду та Європейської комісії:Jarosław Gowin (віце-прем’єр-міністр, міністр розвитку, праці та технологій), Mariya Gabriel (комісар ЄС з питань інновацій, досліджень, культури, освіти та молоді), Przemysław Czarnek (міністр освіти і науки), Wojciech Kamieniecki (директор Національного центру досліджень та розробок).Структуру програми “Горизонт Європа” та її нові елементи представвть Julien Guerrier (директор Центру спільної політики в Генеральному директораті з досліджень та інновацій Європейської Комісії).

Викладачі кафедри прослухали доповідачів за такими секційними напрямами: Можливості та виклики в програмі Horizon Europe з точки зору польських бенефіціарів. Європейська інноваційна рада / Європейські інноваційні екосистеми. Кластери та місії. Розширення та синергія. Нові європейські партнерства.