Участь у Форумі до Міжнародного дня жінки та дівчини в науці

16.02.2020 | 09:36

Міжнародний день жінок та дівчат у науці

Щорічно 11 лютого за рішенням ООН відзначається Міжнародний день жінок і дівчат у науці (International Day of Women and Girls in Science). Свято «засновано для того, щоб досягти повного і рівного доступу жінок і дівчаток до науки, а також забезпечити гендерну рівність і розширення прав і можливостей жінок і дівчат.» (з резолюції 70-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН від 22 грудня 2015 року)

20 грудня 2013 року Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію «Наука, техніка та інновації в цілях розвитку», в якій зізнавався рівний доступ жінок і дівчат будь-якого віку до досягнень і розвитку науки, техніки і інновацій як запорука забезпечення гендерної рівноправності в даній сфері.

Наука і гендерна рівність – невід’ємні елементи процесу досягнення цілей розвитку, включаючи ті, які викладені в Порядку денному сталого розвитку до 2030 року.

11 лютого 2020 року доцентки кафедри економіки та публічного управління (Капленко Г.В., Пак Н.Т., Пікулик О.І.) мали нагоду побувати на ІІ Форумі з нагоди відзначення Міжнародного дня жінок і дівчат, яке проводиться за сприяння Наукового товариства імені Т. Шевченка. Форум проходив у Будинку вчених. З вітальними словами виступили Роман Кушнір (голова Наукового товариства імені Т. Шевченка у Львові), Лідія Бойчишин (заступник голови Наукового товариства імені Т. Шевченка у Львові) Богдан Козак (народний артист України, член Наукового товариства імені Т. Шевченка у Львові).

Програма заходу включала: презентація просвітницького проекту «Жінка в науці», реалізованого НТШ за сприяння ЛОДА; особистий досвід відомих Жінок: поєднання наукової та волонтерської, підприємницької, політичної діяльності; про перспективи розвитку науки очима молодих науковиць.