Участь кафедри фінансового менеджменту у профорієнтаційному тижні «UniWeek»

27.10.2023 | 17:36

Впродовж 23-27 жовтня 2023 р. за ініціативи Студентського уряду Львівського національного університету ім. Івана Франка в межах програми UPSHIFT (за підтримки ЮНІСЕФ та уряду Німеччини через німецький державний банк розвитку KfW) відбувався профорієнтаційний тиждень «UniWeek». Кафедра фінансового менеджменту факультету управління фінансами та бізнесу в межах профорієнтаційної роботи активно долучилася до реалізації проєкту.

Старшокласники Львівщини мали можливість відвідати пари з навчальних дисциплін, які викладаються на освітніх програмах «Фінансовий менеджмент» та «Фінанси, митна та податкова справа» в межах спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок».

Зокрема, 24 жовтня учасники проєкту відвідали семінарське заняття з дисципліни «Вступ до фаху» (викладач – к.е.н., доцент кафедри фінансового менеджменту Круглякова В. В.) для здобувачів вищої освіти з ОП «Фінанси, митна та податкова справа», де ознайомились з особливостями формування фінансів суб’єктів господарювання в Україні. Також 24 жовтня старшокласники завітали на лекційне заняття «Створення власного бізнесу» (викладач – к.е.н., доцент кафедри фінансового менеджменту Попович Д. В.), де мали можливість отримати знання з форм та видів фінансового забезпечення бізнес-структур.

В цей ж день учні відвідали практичне заняття з дисципліни «Комунікації в управлінні фінансами та бізнесі» (викладач – к.е.н., доцент кафедри фінансового менеджменту Завальницька Н. Б.) під час якого працювали над питаннями організації ділових переговорів, а також розглядали основні засади невербального спілкування як однієї з форм ділової комунікації. Школярі активно долучились до тестування з цієї тематики, а також до розв’язку практичних завдань.

25 жовтня учні відвідали семінарські заняття на тему «Грошові системи» (групи УФФ-21с та УФФ-23с) з дисципліни «Гроші і кредит» (викладач – к.е.н., доцент кафедри фінансового менеджменту Петик Л. О.) для здобувачів вищої освіти з ОП «Фінанси, митна та податкова справа». Майбутні абітурієнти взяли активну участь в обговоренні питань семінару, а також з великою цікавістю спостерігали за процесом захисту ІНДЗ з допомогою презентацій.

26 жовтня учасники проєкту мали змогу прослухати лекційне заняття з дисципліни «Вступ до фаху» (викладач – к.е.н., доцент кафедри фінансового менеджменту Круглякова В.В.) для здобувачів вищої освіти з ОП «Фінансовий менеджмент» на тему «Бюджет та бюджетна система», в межах якого дізнались про основи функціонування бюджетної системи в Україні та фінансову децентралізацію органів місцевого самоврядування.

Під час реалізації проєкту учні мали змогу зануритись у студентське життя, відвідати пари з різних навчальних дисциплін, розвинути навички комунікації, пересвідчитися у виборі майбутньої для себе професії та підготуватися до нового етапу освітнього шляху у сфері фінансів. На завершення проєкту учасники отримали іменні сертифікати.