«Ти себе Українкою звала»

26.02.2021 | 18:11
26 лютого 2021 р. з нагоди 150-річчя з Дня народження Лесі Українки для студентів групи УФФ-13 с (освітня програма «Фінанси, митна та податкова справа») було проведено виховний захід на тему «Ти себе Українкою звала».
«Ти себе Українкою звала
І чи краще знайти ім’я
Тій, що радістю в муках сіяла,
Як Вітчизна велика твоя!»
Такими словами розпочала захід порадник групи – доцент кафедри фінансового менеджменту Шушкова Ю.В., наголосивши, що геніальність Лесі Українки розкрилася насамперед у високохудожньому звучанні національної ідеї, гарячій любові до рідного краю та вболіванні за долю свого народу. Свої думки і свої ідеї вона зуміла ввести у високу мистецьку форму, шо чарує багатством поетичних образів і музикою поетичного слова.
Згодом ініціативу перехопили студенти. Так, життєвий шлях великої поетеси Лесі Українки висвітлила у презентації Грицик Діана, а цікаві факти із біографії та творчості – Харачко Вікторія та Ільків Олег.
Біографія Лесі мелодійно перепліталася з декламацією її поетичних творів. Зачаровуюче звучали вірші «Шлях» (Галишин С.), «Як дитиною, бувало” (Семиряк М.), «На роковини» (Литвин В.). Щиро і палко звучали рядки вірша “Contra spem spero” у виконанні Хомич Т.
«Леся – Українка. І Ми – Українці»!