ЦИФРОВІЗАЦІЯ ТА ЦИФРОВА ДЕРЖАВА

02.11.2022 | 22:18

ФУФБПАУБФУФБФУФБ

2 листопада  2022 року на факультеті управління фінансами та бізнесу Львівського національного університету імені Івана Франка відбулася зустріч науково-педагогічних працівників і здобувачів вищої освіти із заступником голови Львівської обласної  воєнної адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) – Олександром Кулепіним. 

2020 року в Україні офіційно зʼявилася нова посада — Chief Digital Transformation Officer (CDTO). Це заступники з цифрової трансформації в державних органах від обласного рівня до міністерств. 

З привітальним словом до присутніх звернувся декан факультету управління фінансами та бізнесу Львівського національного університету імені Івана Франка  Андрій Стасишин: – «Немає сумніву в тому, що світ цифрових технологій та діджиталізації в який ми входимо, — це не лише новий логічний етап розвитку технологічної сфери людства, а й усієї існуючої реальності. Цифрові технології стрімко захоплюють плацдарми для розвитку. Цифровізація стає найважливішим фактором економічного зростання економіки будь-якої країни і взагалі є сучасним трендом України. 

«Коли я став CDTO у травні 2021 року, у нас не було команди — лише кілька працівників у різних департаментах, які відповідали за цифровізацію. Управління цифрового розвитку я будував з нуля. Намагався залучити до нас людей, які, на моє переконання, дали б поштовх розвитку регіону. Наприклад, я запросив до нашої команди консультанта з проєкту U-LEAD, який допомагав розвивати ЦНАПи останні п’ять або й більше років» – такою була вступна теза зустрічі Олександра Кулепіна. 

Спікер розповідав про розвиток цифровізації в регіоні, про досягнення цілей Мінцифри, про переведення усіх послуг у цифровий простір, розвиток мережі ЦНАПів, інтернет-покриття, перевід паперового документообігу на електронний формат, про динамічне просування цифрових ініціатив, співпрацю з  профільними міністерствами та  пряму взаємодію з Мінцифри та багато іншого. Обговорили перспективи публічної служби, переваги роботи в публічній владі, залучення до стажування та практики, можливості для здобувачів вищої освіти, які прагнуть по закінченні навчання працювати в публічній сфері. 

 Розмова викликала жваву дискусію, здобувачі мали змогу отримати відповіді на свої питання від практика та професіонала.  

По закінченні зустрічі декан факультету управління фінансами та бізнесу Андрій Стасишин подякував спікеру за цікаву розмову та окреслення перспектив розвитку молодих людей. Завідувачка кафедри публічного адміністрування та управління бізнесом Ганна Комарницька висловила вдячність за залучення здобувачів до практики в управління цифрового розвитку ЛОВА.  

Дякуємо усім учасникам за активну участь! Дякуємо ЗСУ за можливість проводити такі заходи! Все буде Україна!