Тренінги адаптації студентів-першокурсників «Бути студентом – легко і цікаво!»

21.09.2018 | 13:48

20 вересня 2018 року на факультеті управління фінансами та бізнесу практикуючим психологом, працівником психологічної служби ЛНУ ім. І. Франка Світланою Незабитовською було проведено адаптаційні тренінги для першокурсників.

Метою адаптації першокурсників є полегшення інтеграції першокурсників до нового соціального середовища, запобігання конфліктів, згуртування групи, покращення комунікативних навичок кожного студента та підвищення внутрішньої мотивації до навчання.

Через спеціальні завдання та рольові ігри студентам груп УФФ-11с, УФФ-12с та УФФ-13с була надана можливість опанувати різні способи ефективної взаємодії з іншими студентами; формуючи позитивну самооцінку, першокурсники змогли більше зрозуміти себе та пояснити власні поведінкові особливості та проблеми. Завдяки відкритому інтерактивному спілкуванню вони більше дізналися один про одного, що також в майбутньому сприятиме зниженню тривожності та налагодженню міжособистісних контактів.

В цілому тренінги проходили дуже весело, тож усі учасники зарядилися гарним настроєм та позитивною енергією на новий навчальний рік.