Синергетичність міжкафедральної взаємодії та співпраці з Інститутами НАН України у рамках: Фестивалю науки – 2016

26.05.2016 | 11:31

ПОВІДОМЛЕННЯ

Синергетичність міжкафедральної взаємодії та співпраці з Інститутами НАН України у рамках: Фестивалю науки – 2016

    Кафедрами математичних методів в економіці, економіки та менеджменту факультету управління фінансами та бізнесу і відділом №15 Інституту прикладних проблем механіки і математики ім. Я.С. Підстригача НАН України проведено спільний круглий стіл на тему «Синергетичність і фінансова система України»

Місце:  ІППММ ім. Я.С. Підстригача НАНУ, вул Наукова 3б, зал засідань (кім.212).

Відповідальні: проф. Максимук О.В., проф. Марчук М.В., проф. Карпінський Б.А.

 

   Кафедра економіки та менеджменту і кафедра математичних методів в економіці факультету управління фінансами та бізнесу разом із відділом № 15 ІППММ ім. Я.С. Підстригача НАН України, стали ініціаторами проведення комплексних обговорень і дискусій щодо прояву та впливу ефектів синергетичності на фінансову систему України в умовах глобальних фінансових викликів.

   Зокрема, на міжкафедральному круглому столі та в рамках дискусійного клубу, виходячи з заходів на відзначення  всеукраїнського Фестивалю науки – 2016, було розглянуто ефекти прояву як позитивної, так і негативної синергічності на фінансову систему держави і її регіонів. Доповідачі, а ними стали: завідувач кафедри економіки та менеджменту, професор Карпінський Б.А., завідувач кафедри математичних методів в економіці, професор Максимук О.В., завідувач відділу №15 ІППММ ім. Я.С. Підстригача НАН України професор Марчук М.В. викладач кафедри вищої математики Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки (Луцьк) Сачук Ю.В., доцент кафедри математичних методів в економіці Васильків І.М., ознайомили науковців та освітян з сучасними тенденціями в дослідженнях синергетичних явищ, які все частіше опираються на економіко-математичні моделі та відповідний статистичний інструментарій. Вироблено напрямки із активізації кафедральної наукової взаємодії за проблематикою проявів ефектів синергічності в природничих, фінансових та соціально-економічних процесах.