Студентка факультету управління фінансами та бізнесу Софія Цюник – призерка Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт

03.06.2023 | 08:24

Студентка освітньо-професійної програми «Фінанси, митна та податкова справа» кафедри фінансового менеджменту факультету управління фінансами та бізнесу Софія Цюник (наукова керівниця – доцентка Софія Смолінська) стала призеркою Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Управлінські, соціальні та поведінкові науки у реалізації засад сталого розвитку». Інтелектуальні змагання відбувалися за сприяння Міністерства освіти і науки України на базі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

Незважаючи на усі складнощі воєнного часу, участь у конкурсі взяли 78 студентів з України, Польщі, Чехії, Болгарії, Канади та Іспанії, які  представили свої наукові здобутки у сфері забезпеченні реалізації засад сталого розвитку.

У своїй науковій праці «Financial intelligence of Ukraine and Germany in the system for ensuring the country’s financial security in sustainable development» Софія Цюник дослідила роль фінансової розвідки в системах фінансової безпеки Німеччини та України. У дослідженні йдеться, що у період війни фінансова розвідка України стала одним із ключових елементів підтримки фінансової безпеки країни. Держфінмоніторинг – один з ключових підрозділів фінансової розвідки країни, який займається запобіганням та протидією легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення. У Німеччині представником фінансової розвідки є Zentralstelle fürVerdachtsanzeigen. Авторка провела компаративний аналіз на основі індексу сприйняття корупції (СРІ). Також у дослідженні зроблено відповідний прогноз щодо підвищення рівня СРІ в Україні та зниження його в Німеччині і визначені основні напрями розвитку двох служб.

За результатами представленої роботи студентка Львівського університету отримала диплом ІІ ступеня.

Конкурс проводився з метою інтеграції України до європейського освітньо-наукового простору, стимулювання інноваційної діяльності та задля підтримки обдарованої студентської молоді, активізації науково-дослідної роботи і сприяння розширенню міжнародних зв’язків.

Щиро вітаємо Софію Цюник та її наукову керівницю! Бажаємо нових наукових здобутків  та  в майбутньому приєднатися до спільноти видатних науковців Львівського університету!