Стажування викладачів кафедри фінансового менеджменту

01.05.2023 | 15:54

У період з 15 березня до 19 квітня 2023 р. гаранти освітніх програм та професорсько-викладацький склад кафедри фінансового менеджменту, а саме д.е.н., проф. Ситник Н.С., д.е.н., проф. Ватаманюк-Зелінська У.З., д.е.н., доц. Шушкова Ю.В., к.е.н., доц. Західна О.Р. та к.е.н., доц. Петик Л.О., взяли участь у серії заходів з підвищення кваліфікації «Прогресильне викладання: складові системи якості вищої освіти».

Під час стажування викладачі ознайомились із особливостями побудови якісної освітньої програми, її змістовим наповненням відповідно до вимог ринку праці та актуалізації, інституційним забезпеченням якості освітнього процесу та ін. Навчання проходило у форматі відкритих лекцій, тренінгів та воркшопів. Серед інших розглянутих тем:

  1. Синергія неформальної та академічної освіти: інструменти та best practices;
  2. Методи якісного навчання: лайфгаки від Прогресильних;
  3. Питання академічної доброчесності та чому це важливо в розрізі розвитку країни;
  4. Lifelong learning для викладача: вимога зверху чи необхідність сучасності?
  5. Наука, як невід’ємна складова підготовки сучасного спеціаліста;
  6. Інклюзивна освіта;
  7. Чому успішний освітній процес повинен бути публічним?

Програмою курсу також було передбачено виконання практичних тестових завдань,  що сприяло кращому засвоєнню матеріалів за кожною із вище перерахованих тем.

Здобуті знання та практичні навики сприятимуть вдосконаленню освітніх програм «Фінанси, митна та податкова справа» і «Фінансовий менеджмент» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів, а також будуть впроваджені у навчальний процес.

За результатами всі учасники стажування отримали сертифікати.