Стажування доцента кафедри державних та місцевих фінансів Сич О. А. в Шяуляйському університеті

19.11.2019 | 18:54

В рамках програми академічної мобільності «Еразмус+» доцент кафедри державних та місцевих фінансів Сич Ольга Анатоліївна пройшла тижневе стажування в Шяуляйському університеті (Республіка Литва). Стажування відбулось за сприяння Відділу міжнародних зв’язків ЛНУ та Відділу навчання та міжнародних програм Шяуляйського університету.

Шяуляйський університет – вищий навчальний заклад, який включає 3 інститути – інститут педагогічної освіти, інститут регіонального розвитку, інститут дистанційної та післядипломної освіти. У 2019-2020 навчальному році університет пропонує навчання за наступними програмами – соціально-гуманітарні науки, інформатика, інженерія, математика, педагогічні науки, бізнес та державне управління, програми денної та заочної форми навчання,  яких загалом в університеті  понад 50.

У межах реформування мережі державних освітніх закладів, 1 липня 2020 року Шяуляйський університет стане Шяуляйською академією Вільнюського університету і буде одним з трьох головних центрів підготовки педагогів Литви, одночасно розвиваючи навчальні програми, важливі для регіонального розвитку.

Програма перебування доц. Сич О.А. включала проведення курсу лекцій (всього 8 год.), участь у круглих столах та семінарах, робочі зустрічі з викладачами та керівництвом Інституту регіонального розвитку. Були проведені семінарські та лекційні заняття: Жіноче підприємництво в Україні, Нові можливості започаткування бізнесу (на прикладі жіночого підприємництва в Україні), Фінансування ревіталізації в Україні та Литві, Світовий досвід ревіталізації постпромислових міст.

На зустрічі з керівниками освітніх програм та директором Інституту регіонального розвитку доктором Ліною Гарсвєне (Dr. Lina Garsviene) було окреслено коло питань майбутньої співпраці.