Слухачі курсу «Основи сімейного бюджету», запровадженого кафедрою державних та місцевих фінансів, зустрілись з незалежним фінансовим консультантом

29.03.2018 | 11:48

27 березня,  у вівторок о 11.50 год. в актовій залі в корпусі на Коперника, 3  відбулась лекція-зустріч із незалежним фінансовим консультантом, організатором проекту «Навігатор до фінансової свободи» Галиною Тритяк на тему: «ФІНАНСОВЕ ПЛАНУВАННЯ ЯК МОЖЛИВІСТЬ ДОСЯГНЕННЯ ЦІЛЕЙ». Зустріч організовано доцентом кафедри державних та місцевих фінансів Західною О.Р. в рамках навчальної дисципліни “Основи сімейного бюджету”.

Мета проведення лекції – навчити молоду людину правильно планувати свій особистий бюджет, раціонально розпоряджатися власними фінансами і захищатися від ризиків, приймати зважені та вірні фінансові рішення.

 У виступі Галини Тритяк йшлося про способи і методи ефективного планування та управління особистими фінансами, про те, куди вигідно вкласти гроші, як їх примножити і зберегти.

Доповідач розповіла про основні правила фінансової грамотності та інструменти   досягнення фінансової незалежності.

Студенти  під час діалогу з Галиною Тритяк обговорили питання, пов’язані із правильним плануванням власного бюджету та контролюванням видатків.

Цікавою була дискусія яка стосувалася необхідності фінансових навичок: заробляти, зберігати, примножувати кошти. Адже кожна з навичок потребує іншого підходу, вартує того, щоб її опанувати, і залежить від інших.