Семінар-тренінг з написання проєктів громадського бюджету

04.03.2020 | 22:48

3 березня 2020 р. для студентів спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» спеціалісти відділу громадського партнерства «Секретаріат ради» й відділу аналізу та планування управління економіки ЛМР провели семінар-тренінг з написання проєктів громадського бюджету. Начальник відділу аналізу та планування управління економіки ЛМР Тарас Фриз акцентував увагу на джерелах формування та напрямках використання ресурсів бюджету розвитку міста Львова, зазначивши, що цьогоріч фінансування громадського бюджету нашого міста становить 47 млн грн. і такі видатки з року в рік збільшуються. Провідний спеціаліст відділу громадського партнерства Зоряна Папіж розповіла про використання інструментів громадської участі у бюджетному процесі на рівні місцевих бюджетів та, разом із співробітником відділу Русланом Пронько провела семінар-тренінг з написання проєктів громадського бюджету для м. Львова.

Під час написання власних проєктів громадського бюджету для м. Львова студенти керувались різними мотивами: одні – враховували основні проблеми міста, інші – прагнули зробити його більш привабливим для мешканців і туристів. В ході представлення новостворених ідей студенти активно дискутували, аргументували доцільність реалізації саме їхніх проєктів, чим, в свою чергу, продемонстрували свою небайдужу позицію щодо розвитку м. Львова та бажання брати на себе відповідальність за зміни.
Наприкінці тренінгу Зоряна Папіж відзначила важливість залучення студентів до участі у Громадському бюджеті, “адже саме у них є багато крутих ідей”.
Семінар-тренінг проведено в межах вивчення навчальної дисципліни «Фінанси», організатори: проф. кафедри фінансового менеджменту Ватаманюк У.З. та доц. Шушкова Ю.В.