Семінар-диспут «Open Budget – open Lviv»

15.10.2019 | 10:34
9 жовтня 2019 р. кафедрою державних та місцевих фінансів факультету управління фінансами та бізнесу ЛНУ ім. Івана Франка організовано семінар-диспут «Open Budget – open Lviv». Захід проведено  спільно із головою комісії  фінансів та планування бюджету Вікторією Довжик для студентів спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» в рамках «Дня Університету».
Метою семінару-диспуту є вивчення можливостей застосування інструментів підвищення прозорості та підзвітності у бюджетному процесі на рівні бюджету міста Львова. У виступі Вікторії Довжик, зокрема йшлося про те, за яким принципом фінансуються додаткові бюджетні програми у сфері освіти, культури, охорони здоров’я, житлово-комунального господарства… Також розглядалися додаткові надходження коштів до спеціального фонду міського бюджету м. Львова та їх спрямування на інші місцеві бюджетні програми, що базуються на місцевій ініціативі.
Зважаючи на те, що більшість студентів є мешканцями нашого міста, – обговорення проблем наповнення бюджету м. Львова та використання бюджетних коштів за їх цільовим призначенням в умовах обмеженості фінансових ресурсів – викликали жваву дискусію.
Ми віримо, що об’єднання зусиль майбутніх спеціалістів, які пов’язали свій фах із вивченням фінансів, дасть їм змогу в майбутньому застосовувати знання в практичній діяльності щоб підвищити ефективність використання коштів платників податків, працюючи на якісно новому рівні, в умовах фінансової прозорості та підзвітності.