Ректор відзначив студентів з нагоди Дня Університету

10.10.2023 | 22:26

10 жовтня 2023 року з нагоди відзначення Дня Львівського національного університету імені Івана Франка, Ректор Університету, член-кореспондент НАН України, професор Володимир Мельник зустрівся зі студентами та аспірантами ЛНУ ім. Івана Франка. Під час зустрічі Ректор відзначив студентську молодь пам’ятними грамотами за відмінне навчання та успіхи в науковій роботі, за активну участь у громадському житті Університету, за високі спортивні досягнення та популяризацію здорового способу життя, а також за популяризацію української мови та культури і вагомий внесок у розвиток мистецьких колективів Університету.

Захід відкрив голова Первинної профспілкової організації студентів Університету Микола Спересенко, який зазначив, що сьогодні в цій залі зібралися усі, хто вболіває за освітньо-наукову й державницьку місію Львівського університету. «Ми несемо любов до нашого Університету крізь призму історичних подій і тих вагомих внесків у розвиток нашої Alma Mater, які зробили численні покоління освітян, науковців та студентів. Ми щоденно докладаємо зусиль для того, щоб наполегливо вчитися, ставати професіоналами своєї справи, робити нові наукові відкриття, займатися громадською діяльністю, але все це було б неможливим без Збройних сил України – сьогодні багато наших студентів, працівників і випускників боронять наші кордони, відвойовують нашу незалежність, стоять за нашу ідентичність. Однак, на жаль, багато наших студентів, працівників і випускників віддали у цій війні найдорожче – свої життя», – констатував студентський лідер, після чого присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих Захисників і Захисниць України.

До студентів звернувся Ректор Володимир Мельник. «Хвилина пам’яті дає нам можливість усвідомити, яку ціну платить Україна за те, щоб мати свою історію і право самим вирішувати, як нам сьогодні жити і яке майбутнє ми плануємо збудувати разом. За цією хвилиною мовчання тисячі молодих життів. Ми маємо усвідомити, яке горе прийшло в світ, – зазначив Ректор. – Висловлюючи захоплення й слова вдячності нашим воїнам, розуміємо, що наша з Вами спільна професійна діяльність, відповідальність й організованість на всіх ділянках роботи, дає підстави говорити, що разом зі Збройними силами ми виборюємо Україну. Без героїзму Збройних сил, без єдності українського народу, без допомоги демократичного Заходу, очевидно, розмови про нашу перемогу були б передчасними. Але ці причини в сукупності дають нам опору і віру в те, що перемога вже близько».

«Дякую Вам, студентській молоді, яка дає потенціал розвитку Університету. Усі позитивно-конструктивні, соціально-політичні процеси, які відбуваються в Україні, відбуваються завдяки і Вашій громадянській позиції, тому цінності демократії і свободи у реалізації своїх можливостей, талантів і прав в Університеті є визначальними. Я Вам щиро дякую за той запал, енергію і за любов, яку Ви проявляєте до Університету», – підсумував Ректор.

Надалі Володимир Петрович відзначив студентів  грамотами. Так, з нагоди відзначення Дня Університету від факультету управління фінансами та бізнесу відзнаки отримали:

за відмінне навчання та успіхи в науковій роботі:
  • Ірина Дунець, студентка 1 курсу ОР «Магістр»;
за активну участь у громадському житті Університету:
  •  Анна-Марія Стасюк – студентка 3 курсу;
  • Марія Полудворянін – студентка 4 курсу, голова Профбюро студентів факультету;
за високі спортивні досягнення та популяризацію здорового способу життя:
  • Назар Примак – студент 2 курсу.