ПУБЛІЧНЕ УПРАВЛІННЯ ТА АДМІНІСТРУВАННЯ: ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ

15.04.2018 | 22:39

12 квітня 2018 року в рамках робочого візиту на Львівщину голова Національного агентства України з питань державної служби Костянтин Ващенко відвідав Львівський національний університет імені Івана Франка. Під час перебування в Університеті Костянтин Олександрович зустрівся з адміністрацією вищого навчального закладу і прочитав відкриту лекцію для студентів та працівників.

 

 

Під час діалогу Ректора, члена-кореспондента НАН України, професора Володимира Мельника і Костянтина Ващенка йшлося, зокрема, про продовження інтенсивної співпраці установ задля удосконалення роботи органів, які належать до юрисдикції Національного агентства України з питань державної служби, а також про потребу взаємодії в процесі адаптації навчальних планів Львівського університету до сучасних вимог і потреб управлінської системи України. В зустрічі також взяли участь проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Університету Мар’ян Лозинський, декан факультету управління фінансами і бізнесу Андрій Стасишин та керівник Міжрегіонального управління Національного агентства з питань державної служби України у Львівській та Закарпатській областях Ярослав Коваль. Загалом сторони наголосили на важливості інтеграції наукових напрацювань у систему державного управління.

Надалі у Дзеркальній залі Університету відбулася зустріч зі студентами та викладачами, під час якої Костянтин Ващенко прочитав лекцію, присвячену 100-річчю державної служби в Україні та відповів на запитання присутніх. Лекція про нові підходи до державного управління невимушено перейшла у формат продуктивного діалогу, під час якого студенти обмінювалися думками щодо проблем і результатів реформування державної служби в Україні. Цікавою та продуктивною стала зустріч і для професорсько-викладацького складу факультету управління фінансами та бізнесу, адже йшлося на ній і про участь вищої школи у професійній підготовці майбутніх фахівців спеціальності «Публічне управління та адміністрування», яких готують на кафедрі економіки та менеджменту.

 

 

 

 

Зауважимо, що цього року керівник Міжрегіонального управління Національного агентства з питань державної служби України у Львівській та Закарпатській областях Ярослав Коваль запросив на стажування студентів спеціальності «Публічне управління та адміністрування», що, безперечно, відкриє для них перспективи подальшого кар’єрного і професійного зростання.