Проведення Міжнародною компанією з надання аудиторських, податкових, юридичних та консалтингових послуг PwC Lviv SDC блоку онлайн лекцій для викладачів та здобувачів вищої освіти спеціальності «Облік і оподаткування» освітньо-професійної програми «Облік, аналіз та фінансові розслідування»

31.05.2024 | 23:56

В рамках проекту «Крок до кар’єри» та співпраці з стейкхолдерами  на запрошення кафедри обліку, аналізу і контролю факультету управління фінансами та бізнесу ЛНУ імені Івана Франка за підтримки відділу кар’єрного розвитку та співпраці з бізнесом у травні 2024 р. міжнародна компанія з надання аудиторських, податкових, юридичних та консалтингових послуг  PwC Lviv SDC провела блок онлайн лекцій для викладачів та здобувачів вищої освіти спеціальності «Облік і оподаткування» освітньо-професійної програми «Облік, аналіз та фінансові розслідування».

Метою зустрічі було набуття теоретичних знань та практичних навичок щодо впровадження цифрових технологій в бухгалтерському обліку, складання та перевірки фінансової звітності, а також ознайомлення із сучасними вимогами до компетентностей фахівця з обліку, аудиту та оподаткування, оновлення освітніх програм.

Лекторами виступили Марта Думітрак – старший спеціаліст відділу Податків у PwC Lviv SDC (тема: «Цифрова трансформація в бухгалтерському обліку: переваги та виклики») та Олена Маніла та Світлана Гордійчук – старші спеціалісти відділу Аудиту у PwC Lviv SDC (тема: «Фінансова звітність: складові та перевірка»).

 

Велике зацікавлення слухачів викликала інформація лекторки Марти Думітрак щодо застосування цифрових технологій в обліку та при проведенні аудиту, яка  продемонструвала з практики компанії можливості реального застосування в роботі бухгалтера і аудитора сучасних діджітал інструментів як Optical Character Recognition, Continia Document Capture, DataSnipper, Robotic Process Automation. Це сприятиме поглибленню розуміння та освідомлення здобувачами вищої освіти значення для них оволодіння цифровими навичками в бухгалтерському обліку та аудиті для того, щоб бути конкурентоспроможним на ринку праці за обраним фахом.

Важливою, та не менш цікавою для присутніх була інформація лекторів щодо складання та аудиту фінансової звітності підприємств. Здобувачі ознайомились з особливостями складання та проведенням перевірки фінзвітності за національними та міжнародними стандартами, з програмними продуктами, які використовуються при аудиті звітності та яких помилок найчастіше допускають компанії при її складанні в різних європейських країнах.

Щиро дякуємо лекторам та організаторам заходу за можливість професійного спілкування, оновлення освітньої програми та її компонент відповідно до вимог часу, за можливість здобувачам отримати нові знання та відчути важливість і перспективи обраної професії.