Проведення 22 травня 2023 року міжкафедрального науково-методичного семінару «Використання інформаційних технологій для обліку, аналізу та фінансових розслідувань»

24.05.2023 | 12:25

22 травня 2023 р. відбувся міжкафедральний  науково-методичний семінар «Використання інформаційних технологій для обліку, аналізу та фінансових розслідувань».

Семінар проводився на спільному засіданні кафедри обліку, аналізу і контролю та кафедри цифрової економіки та бізнес-аналітики факультету управління фінансами та бізнесу Львівського національного університету імені Івана Франка.

 

Метою науково-методичного семінару було визначено обмін думками щодо результатів наукового пошуку та практичних аспектів впровадження інформаційних технологій в сферу функціонування бізнес-структур та освітній процес підготовки фахівців за галузями знань 05 «Поведінкові науки» (Освітньо-професійна програма «Інформаційні технології в бізнесі») та 07 «Управління та адміністрування» (Освітньо-професійна програма «Облік, аналіз та фінансові розслідування»).

На семінарі були присутні декан факультету управління фінансами та бізнесу доцент Андрій СТАСИШИН, завідувач кафедри цифрової економіки та бізнес-аналітики, д.е.н., проф. Ірина ШЕВЧУК та професорсько-викладацький склад кафедри, в.о. зав. кафедри обліку, аналізу і контролю професор Євген РОМАНІВ та професори і доценти цієї кафедри, здобувачі вищої освіти. У роботі науково-методичного семінару взяло участь понад 50 зацікавлених осіб.

 

Учасники семінару у своїх виступах відзначають визначальну роль та основні переваги використання інформаційних технологій в обліковому процесі та оподаткуванні. В сучасних умовах для кваліфікованого спеціаліста надзвичайно важливим є вміння організувати роботу з використанням інформаційних технологій, що дозволить підвищити оперативність, збільшити рівень деталізації інформації, посилити контроль за достовірністю та правдивістю облікової інформації на всіх етапах її обробки.

Інформаційні технології забезпечують збір, обробку та зберігання інформації і знижують трудомісткість процесів.

Учасниками міжкафедрального семінару запропоновано продовжити таку започатковану міжкафедральну співпрацю щодо обміну досвідом в процесах цифровізації та інформаційно-аналітичних технологій економічних процесів в Україні.