ПромоДень на публічній службі 24

16.05.2024 | 15:01

           Щороку Національне агентство з питань державної служби проводить інформативні заходи щодо промоції державної служби. Цього року на Львівщині “ПромоДень на публічній службі” розпочали традиційно з Львівського національного університету імені Івана Франка. 15 травня 2024 року в Львівському національному університеті імені Івана Франка відбувся інформаційний захід «ПромоДень на публічній службі», організований Західним міжрегіональним управлінням Національного агентства України з питань державної служби (НАДС) спільно з факультетом управління фінансами та бізнесу.

            Метою заходу було ознайомлення студентської молоді з актуальними аспектами роботи на державній службі, такими як порядок проходження конкурсу на вакансії, соціальні гарантії, переваги та можливості професійного і кар’єрного зростання держслужбовців.

            Захід ініційований керівництвом Західного міжрегіонального управління Ольгою Смалій. До заходу долучився заступник керівника Микола Трофименко та головний спеціаліст Західного міжрегіонального управління НАДС Ірина Пона. Делегація Західного міжрегіонального управління НАДС провела офіційну робочу зустріч з першим проректором Андрієм Гукалюком, деканом факультету управління фінансами та бізнесу Андрієм Стасишиним та завідувачкою кафедри публічного адміністрування та управління бізнесом Ганною Комарницькою. Під час зустрічі обговорили питання  співпраці, перспективи відкриття на базі Університету Центру підвищення кваліфікації для державних службовців та інші важливі аспекти взаємодії у сфері підготовки кадрів для державної служби.

            Під час зустрічі зі здобувачами вищої освіти спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування, перший проректор Андрій Гукалюк наголосив на важливості даної професії у відбудові України, а декан факультету управління фінансами та бізнесу Андрій Стасишин зазначив, що ця спеціальність є надзвичайно важливою у формуванні майбутніх управлінців, їхніх лідерських якостей та перспектив на ринку праці. Також зазначив про те, що в Університет приходять студенти з високим рівнем мотивації щодо своєї реалізації, і це дає високі показники їхнього подальшого працевлаштування.

            Ольга Смалій привітала молодих людей, акцентуючи увагу на тому, що майбутні управлінці повинні мати внутрішню мотивацію служити державі та суспільству. Вона також провела лекцію про переваги професії держслужбовців, перспективи та можливості молоді в реалізації себе на державній службі, заробітну плату, кар’єрний розвиток, побудову сильного бренду держслужбовця та про важливість застосування безбар’єрності в публічному управлінні.

            Під час інтерактивної частини заходу, Микола Трофименко презентував практичний інтенсив, на якому молоді люди мали можливість реалізувати своє бачення майбутніх управлінців. Створені команди мали вирішити питання подолання упереджень щодо державної служби. Захід викликав жвавий інтерес з боку студентів, які активно долучилися до дискусій та отримали вичерпні відповіді на свої запитання від представників НАДС.

            Проведення ПромоДня сприятиме залученню талановитої молоді до роботи в органах державної влади та місцевого самоврядування, підвищенню престижності державної служби.

             Керівництво Університету висловило подяку Західному міжрегіональному управлінню НАДС за надану можливість, яка дозволяє молодим людям бачити перспективи їхньої участі в повоєнній розбудові країни.

               Такі заходи надзвичайно важливі для молодих людей, які вирішили в майбутньому пов’язати свою кар’єру з публічною сферою управління та адміністрування.