Презентація проекту за програмою Жана Моне відбулася

20.10.2016 | 16:15

 

tytul_na_storinka_na_sajt

 

 

ПРОГРАМА ЗАХОДУ:
1. Із вступним словом виступив декан факультету Стасишин А.В

.dsc05621

  1. Координатор проекту Зеленко В.А. провів коротку презентацію основних цілей та завдань проекту.

dsc05624

  1. Заключним етапом заходу стала відкрита лекція проф. Роберта Станіславського

dsc05625dsc05627

КОРОТКИЙ ОПИС ПРОЕКТУ

З 01.01.2016  р. почала діяти поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі (згідно Угоди про асоціацію  між Україною та ЄС). Для основних суб’єктів ринку ці зміни передбачають багато і переваг, але водночас – достатню кількість потенційних ризиків. Однією із причин такої ситуації є те, що в Україні немає системного досвіду поширення спеціалізованої інформації про євроінтеграційні процеси, зокрема – про особливості функціонування ПЗВТ, дана проблема відноситься і до української системи вищої освіти, де до сьогоднішнього дня не впроваджено у практику ВНЗ єдиних підходів щодо викладання дисциплін з європейської інтеграції. Це зумовлює необхідність запровадження точкових заходів навчально-консультативного характеру. Зокрема, цей факт загострює важливість автономної участі у даному процесі вищих навчальних закладів, які можуть підвищити рівень кваліфікації студентів-випускників шляхом запровадження у навчальний процес спеціалізованих фахових дисциплін у галузі європейської інтеграції.

У Львівському національному університеті імені Івана Франка на факультеті управління фінансами та бізнесу для студентів 2-го курсу викладається короткий курс «Європейська інтеграція та глобальні проблеми сучасності», який дає базові знання у цій сфері. Однак, на даний час вітчизняний ринок праці вимагає наявність у випускників-економістів фахових компетенцій у сфері європейської інтгерації. У свою чергу, це ставить перед факультетом вимогу – як доповнення до вже існуючої дисципліни запровадити у навчальний процес спеціалізовані предмети євроінтеграційного спрямування.

Відтак, згідно проекту за програмою Жана Моне кафедрою економічної теорії вже цього навчального року (у другому семестрі) буде запроваджено нову спеціалізовану дисципліну для магістрів «Економіка у європейській інтеграції: внутрішні виклики та зовнішній вимір».

Перевагою для студентів, які вивчатимуть новий предмет є:

По-перше – додаткові практичні компетенції у сфері євроінтеграції, які Ви зможете використати у своїй майбутній трудовій діяльності;

По-друге – окрім основної навчальної програми Вам надається можливість послухати зовнішніх лекторів та бізнес-тренерів із цікавими програмами. (І вже сьогодні Вам прочитає свою лекцію доктор Роберт Станіславський);

По-третє – після навчання вас буде нагороджено спеціалізованим сертифікатом (українською та англійською мовами) про участь у навчальному проекті Європейської Комісії, який Ви зможете використовувати при навчанні, стажуванні та працевлаштуванні закордоном.