ПРАКТИЧНИЙ ДОСВІД — ЗАПОРУКА ПРОФЕСІЙНОГО ФОРМУВАННЯ ФАХІВЦЯ СПЕЦІАЛІЗАЦІЇ «ФІНАНСИ, МИТНА СПРАВА ТА ОПОДАТКУВАННЯ»

07.12.2016 | 11:30

06 грудня 2016 року кафедрою державних та місцевих фінансів ЛНУ імені Івана Франка та Львівською митницею ДФС України  було організовано та проведено виїзну оглядову лекцію-дискусію з предмета «Митна справа» на митному посту «Малехів» для студентів спеціалізації «Фінанси, митна справа та оподаткування» факультету управління фінансами та бізнесу ЛНУ імені Івана Франка.

ubsvcb8bgpo utyo9bquypk

Оглядову лекцію-дискусію на тему: «СПЕЦИФІКА ЗДІЙСНЕННЯ МИТНОГО ОФОРМЛЕННЯ ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ» провів головний державний інспектор митного поста «Малехів» Львівської митниці ДФС України Михайлик Назар Іванович.

_xqfjgxuskk9zccqj-zo64

Доповідач розповів про функціонування митного поста «Малехів», де створено зону митного контролю (ЗМК) для вантажного автотранспорту, що здійснює регулярні імпортні та експортні перевезення.

img_20161206_105812

Зона митного контролю (ЗМК) має можливість розмістити одночасно понад 200 вантажних автомобілів та обладнана оглядовою рампою, електронною системою обліку транспортних засобів, автомобільною вагою, постійним відеоспостереженням та іншими необхідними технічними засобами відповідно до потреб митниці.

img_20161206_105848

На території ЗМК працівниками митниці та суміжних з нею службами щоденно здійснюються усі необхідні митні процедури, серед яких: проведення ідентифікаційного огляду транспортних засобів, здійснення фіто-санітарного контролю та ін.

Студенти і викладачі факультету управління фінансами та бізнесу  під час діалогу з Назаром Івановичем обговорили питання, пов’язані з особливостями декларування та митного оформлення товарів, як обов’язковою умовою проходження митного контролю, про особливості  ведення вітчизняного  бізнесу в умовах дії режиму вільної торгівлі з ЄС. Цікавою була дискусія про розмитнення вживаних транспортних засобів, які ввозяться з-за кордону на територію України.

Приємно зазначити, що для зручності перебування клієнтів на території митного терміналу обладнано приміщення для очікування проходження митного контролю.

img_20161206_120044

На завершення Михайлик Н. І. зазначив, що процедура митного оформлення є суттєвим важелем митно-тарифної політики який може стимулювати реалізацію економічних інтересів суб’єктів господарювання у сфері зовнішньоекономічних відносин, чи навпаки перешкоджати їх реалізації.

img_20161206_120741

Кафедра державних та місцевих фінансів і студенти спеціалізації «Фінанси, митна справа та оподаткування» факультету управління фінансами та бізнесу висловлюють щиру подяку керівництву Львівської митниці ДФС України та працівникам митного поста «Малехів» за чудову та продуктивну зустріч!