Подвиг Героїв Небесної Сотні

23.02.2019 | 23:47

Горить свіча і пам’яті сльоза,

Додолу з неї краплями стікає,

Земля ридає, плачуть небеса,

Героїв Україна пам’ятає…

У середу, 20 лютого 2019 року, із студентами першого курсу спеціалізації «Фінанси, митна та податкова справа» було проведено годину пам’яті «Подвиг Героїв Небесної Сотні».

Студенти групи УФФ-11с разом із порадником доц. Голинським Ю. О. обговорили життєві уроки, отримані українцями внаслідок подій Революції Гідності. Студентка Наталія Штука пригадала хронологію Майдану, прокоментувавши найбільш виразні й переломні моменти. Після того, студенти виокремили найвагоміші наслідки подій, серед яких – відновлення єдності українського духу, активізація почуттів причетності до державотворення в загальнонаціональному масштабі, а також яскравий прояв глибоких демократичних цінностей українського народу.

 

Студенти групи УФФ-12с разом з порадником доц. Татарин Н.Б. відвідали біля львівської Ратуші фотовиставку пам’яті Героїв Небесної Сотні. Представлені роботи нагадали всім сумні події лютого 2014 року та Героїв Небесної Сотні – людей, які боролись за незалежність України. Після фотовиставки студенти зайшли відмовити молитву за упокій Героїв Небесної Сотні у гарнізонну церкву святих апостолів Петра і Павла.

Студенти групи УФФ-13с та їх порадник доц. Блащук-Дев’яткіна Н.З., вшанувавши хвилиною мовчання пам’ять усіх загиблих на Майдані, переглянули  документальний фільм «Зима, що нас змінила». Студенти підсумували, що  українці – свідомий і відповідальний народ, здатний відстоювати свій вибір, який подав історичний приклад того, як солідарність, братерство і взаємоповага між сотнями тисяч людей згуртовує їх довкола спільної мети. Відзначили, що Революція Гідності кардинально змінила напрямок розвитку держави та суспільства, згуртувала свідомих, зрілих громадян – справжніх патріотів Батьківщини. Але шанс на зміни дістався нам дорогою ціною – ціною людських втрат. Вічною раною на серці кожного українця є пам’ять про героїв Небесної Сотні та воїнів АТО.