ПІДСЕКЦІЯ БІЗНЕС-АДМІНІСТРУВАННЯ ТА ПУБЛІЧНОГО УПРАВЛІННЯ

06.02.2023 | 10:22

З  лютого 2023  року  на кафедрі публічного адміністрування та управління бізнесом було проведено секційне засідання в рамках Звітної наукової конференції університету імені Івана Франка за 2022 рік у якому взяли участь професорсько-викладацький склад кафедри та аспіранти.

Учасники конференції обговорили ряд актуальних питань щодо результатів наукової роботи на кафедрі публічного адміністрування та управління бізнесом у 2022 році і напрями розвитку кафедри  на 2023 рік. Заслухали доповіді щодо участі громадськості у процесі формування публічного управління в Україні, про антикорупційну політику в умовах війни, про інноваційну стратегіологію публічного партнерства у Smart-урбаністиці на парадигмі державотворчого патріотизму нації та зміни в адмініструванні підприємницької діяльності  суб’єктів господарювання в умовах війни. Розглянули проблеми впровадження електронного урядування в Україні. Обмінялися думками щодо соціального підприємництва, а також обговорили  проблеми інвестиційної, інноваційної та регіональної політики в Україні та інші питання, які пов’язані з публічним управлінням та адмініструванням.

Аспіранти кафедри виступили з актуальними доповідями, активно приймали  участь в обговореннях. Доповіді учасників засідання супроводжувалися жвавими дискусіями. У підсумку присутні на секційному засіданні Звітної конференції визначилися із тематикою наступних спільних та індивідуальних наукових досліджень.

Тематика доповідей:

  1. Участь громадськості у процесі формування публічного управління в Україні. Доц. Комарницька Г. О.
  2. Нормативно-правові засади електронного врядування в Україні Доц. Бобко Л. О.
  3. Адміністрування підприємницької діяльності  суб’єктів господарювання в умовах війни. Проф. Васьківська К.В.
  4. Аксіологічний аспект світового досвіду оптимізації інвестиційної політики держави. Доц. Герасименко О. В.
  5. Стратегіологія публічного партнерства у Smart-урбаністиці на парадигмі державотворчого патріотизму нації. Проф. Карпінський Б. А.
  6. Соціальне підприємництво як елемент вирішення суспільно-економічних питань територіальних громад. Доц. Маліновська О. Я.
  7. Антикорупційна політика України: теоретико-правовий підхід. Доц. Решота О.А.
  8. Формування й розвиток методів публічного адміністрування у забезпеченні комплексної системи розумного міста в агломераційних центрах. Проф. Карпінський Б. А., Асіпр. Пфістер Д.Г.
  9. Інноваційна політика як інструмент управління. Аспір. Патеруха Н.Г.
  10. Сучасний стан та перспективи взаємодії громадськості з органами місцевого самоврядування. Аспір. Саєвич Р.В.
  11. Адміністративно-територіальна реформа районного поділу в Україні. Аспір. Люлява В. В.
  12. Формування регіональної політики в Україні. Аспір. Устименко М. В.