ПІДСЕКЦІЯ БІЗНЕС-АДМІНІСТРУВАННЯ ТА ПУБЛІЧНОГО УПРАВЛІННЯ

04.02.2022 | 12:03

З  лютого 2022  року  на кафедрі публічного адміністрування та управління бізнесом було проведено секційне засідання в рамках Звітної наукової конференції університету імені Івана Франка за 2021 р., в якому взяли участь науково-педагогічний склад та аспіранти кафедри.

Учасники конференції обговорили ряд актуальних питань щодо результатів наукової роботи на кафедрі публічного адміністрування та управління бізнесом у 2021 р. і напрями на 2022 р. Заслухали доповіді щодо розвитку інформаційних технології  в публічному управлінні, становленні поняття «соціальна відповідальність» як механізм  взаємозалежності та узгодження інтересів соціальних суб’єктів, про інноваційну політику публічного управління, про нормативно-правові аспекти взаємодії органів місцевого самоврядування з громадськістю та стратегіологію розвитку державотворчого патріотизму нації й поведінкових фінансів. Розглянули проблеми впровадження електронного урядування в Україні. Обмінялися думками щодо модернізації технологій управління соціальним розвитком територій, особливостей надання адміністративних послуг в Україні та  за кордоном, а також про проблеми впровадження інституту публічних послуг в Україні.

Аспіранти кафедри виступили з актуальними доповідями, активно приймали  участь в обговореннях. Доповіді учасників засідання супроводжувалися жвавими дискусіями. У підсумку присутні на секційному засіданні Звітної конференції визначилися із тематикою наступних спільних та індивідуальних наукових досліджень.

Тематика доповідей

Підсекція бізнес-адміністрування та публічного управління

  1. Інформаційні технології в публічному управлінні. Доц. Комарницька Г. О.
  2. Проблеми впровадження електронного урядування в Україні. Доц. Бобко Л. О.
  3. Модернізація технологій управління соціальним розвитком територій. Проф. Васьківська К.В.
  4. Особливості надання адміністративних послуг в Україні та за кордоном. Доц. Герасименко О. В.
  5. Стратегіологія розвитку державотворчого патріотизму нації й поведінкових фінансів. Проф. Карпінський Б. А.
  6. Розвиток та становлення поняття «соціальна відповідальність» як механізм  взаємозалежності та узгодження інтересів соціальних суб’єктів. Доц. Маліновська О. Я.
  7. Впровадження інституту публічних послуг в Україні. Доц. Решота О.А.
  8. Інноваційна політика публічного управління. Аспір. Калакун Н.Г.
  9. Нормативно-правові аспекти взаємодії органів місцевого самоврядування з громадськістю. Аспір. Саєвич Р.В.