ПІДСЕКЦІЯ БІЗНЕС-АДМІНІСТРУВАННЯ ТА ПУБЛІЧНОГО УПРАВЛІННЯ

05.02.2021 | 12:17

 4 лютого 2021 року кафедрою публічного адміністрування та управління бізнесом було проведено секційне засідання в рамках Звітної наукової конференції університету імені Івана Франка за 2020 р., в якому взяли участь науково-педагогічний склад та аспіранти кафедри. Учасники конференції обговорили ряд актуальних питань щодо результатів наукової роботи на кафедрі публічного адміністрування та управління бізнесом у 2020 р. і напрями на 2021 р. Заслухали доповіді щодо   інвестиційного фактору впливу на створення спільних цінностей держави, бізнесу та суспільства стратегіології розвитку поведінкових фінансів. Розглянули питання щодо  адміністрування підприємництва об’єднаних територіальних громад, щодо інноваційних підходів до розвитку системи публічного управління в Україні та проблеми інноваційного розвитку системи органів публічної влади. Обмінялися думками щодо особливостей централізації та децентралізації в Україні, аксіоматики і державотворчого патріотизму нації, а також про досвід вітчизняного та зарубіжного державно-приватного партнерства.

Аспіранти кафедри виступили з актуальними доповідями, активно приймали  участь в обговореннях. Доповіді учасників засідання супроводжувалися жвавими дискусіями. У підсумку присутні на секційному засіданні Звітної конференції визначилися із тематикою наступних спільних та індивідуальних наукових досліджень.

Тематика доповідей

Підсекції бізнес-адміністрування та публічного управління

  1. Про результати наукової роботи на кафедрі публічного адміністрування та управління бізнесом у 2020 р. і напрями на 2021 р. Доц. Комарницька Г.О.
  2. Проблеми інноваційного розвитку системи органів публічної влади. Доц. Бобко Л. О.
  3. Адміністрування підприємництва ОТГ: теоретичний та практичний аспект. Проф. Васьківська К.В.
  4. Інвестиційний фактор впливу на створення спільних цінностей держави, бізнесу та суспільства. Доц. Герасименко О. В.
  5. Аксіоматика і державотворчий патріотизм нації: управлінська парадигма. Проф. Карпінський Б. А.
  6. Узагальнення вітчизняного та зарубіжного досвіду державно-приватного партнерства. Доц. Комарницька Г. О.
  7. Особливості централізації та децентралізації в Україні. Доц. Маліновська О. Я.
  8. Інноваційні підходи до розвитку системи публічного управління в Україні. Доц. Решота О.А.
  9. Засади інноваційної діяльності в органах публічної влади в умовах децентралізаційних процесів держави. Аспір. Калакун Н.Г.
  10. Адаптація світового досвіду залучення громадян до місцевого самоврядування згідно умов України. Аспір. Саєвич Р.В.