Патріотичне виховання молоді як формування патріотизму нації

01.05.2021 | 08:17

30 квітня 2021 року, напередодні Великодніх свят, доцент кафедри фінансового менеджменту Круглякова В.В. разом із студентами академічної групи УФФ-23с (освітня програма «Фінанси, митна та податкова справа») провели виховну годину на тему: «Патріотичне виховання молоді як формування патріотизму нації». Актуальність даної теми зумовлюється процесом формування в Україні громадянського суспільства, становлення єдиної нації.

В межах виховного заходу порадник разом зі студентами обговорили сутність патріотичного виховання молоді, його вплив на формування патріотизму нації, також проаналізували актуальні проблеми і розглянули можливі шляхи покращення процесу патріотичного виховання молоді в Україні.

Наприкінці заходу учасники підсумували, що патріотичне виховання – це планомірна виховна діяльність, спрямована на формування у вихованців почуття патріотизму, тобто доброго відношення до Батьківщини та до представників спільних культури або країни. Відтак, патріотичне та духовне виховання молоді забезпечує цілісність народу України, його національне відродження, об’єднання різних етносів і регіонів країни, соціально-економічний і демократичний розвиток України, розбудову та вдосконалення суверенної правової держави, соціально-політичну стабільність у державі та гідне представлення нашої країни у світі!