ОБГОВОРЕННЯ ОСВІТНІХ ПРОГРАМ КАФЕДРИ ФІНАНСОВОГО МЕНЕДЖМЕНТУ ІЗ ЗДОБУВАЧАМИ ВИЩОЇ ОСВІТИ

11.04.2023 | 23:03

10.04.2023 року відбулася зустріч завідувачки кафедри фінансового менеджменту проф. Наталії Ситник та гарантів освітніх програм (ОП) «Фінанси, митна та податкова справа» та «Фінансовий менеджмент» проф. Уляни Ватаманюк-Зелінської, проф. Юлії Шушкової та доц. Оксани Західної зі здобувачами вищої освіти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів.

Наталія Ситник звернулась до студентів і наголосила, що в контексті вимог сучасного ринку праці та інтеграції до європейського освітнього простору одним із шляхів оновлення змісту освітніх програм підготовки фахівців є  побудова в першу чергу компетентнісного підходу, адже розвиток компетентностей є метою освітніх програм, а такі зустрічі дозволяють глибше ознайомити здобувачів із освітньою програмою і брати активну участь в її розвитку та вдосконаленні.

   Під час зустрічі гаранти ОП ознайомили студентів із структурою й змістовим наповнення освітньо-професійних програм, розповіли про необхідність та доречність залучення студентів як повноцінних партнерів до процесу забезпечення якості вищої освіти, про можливості формування індивідуальної освітньої траєкторії здобувачів.

  Зі свого боку представники студентського самоврядування із активом студентських груп ініціювали дискусію  щодо їхнього бачення й розуміння професійних компетентностей сучасного фінансиста, освітніх компонент та видів практики, зокрема. В ході  зустрічі здобувачі внесли свої пропозиції, акцентували увагу на можливості здійснення власного вибору серед запропонованих вибіркових компонентів освітньої програми.

    В процесі діалогу студентам було запропоновано пройти анонімне анкетування. В результаті було встановлено, що більшість здобувачів освіти визнали якісну складову наших освітніх програм, відмітили, що обираючи вуз орієнтувались власне на них, враховуючи позитивні відгуки студентів старших курсів і випускників. Позитивно відгукнулись і про організацію освітнього процесу та якісний склад  викладачів кафедри. Окремі пропозиції та зауваження будуть обговорені на засіданні кафедри.

Загалом зустріч була продуктивною на запитання і відповіді. Така співпраця дає можливість виявити слабкі місця освітніх програм та  покращити їх якість, враховуючи думку здобувачів освіти, а останнім аргументовано відстоювати свою позицію.