Неформальна освіта здобувачів вищої освіти за ОПП «Фінанси, митна та податкова справа»

30.10.2023 | 21:14

Ідея безперервної освіти є сучасним трендом, тому освітній процес відбувається із використанням неформального навчання, яке передбачає отримання слухачами актуальних практичних і теоретичних знань, навичок, оволодіння сучасними методами розв’язання професійних завдань, підвищення рівня їх професійної компетентності, вдосконалення існуючих знань та їх саморозвиток.

Так, у рамках освітньої компоненти «Публічні закупівлі» (викладач – к.е.н., доцент кафедри фінансового менеджменту Петик Л. О.), здобувачі другого (магістерського) освітнього рівня вищої освіти Біда Марта та Мегель Сніжана (група УФФМ-22с) долучились до онлайн – курсів на найбільшій та найпопулярнішій платформі онлайн-освіти в Україні Prometheus та успішно завершили онлайн – курс «Публічні закупівлі: від теорії до практики».

При проходженні онлайн-курсу «Публічні закупівлі: від теорії до практики», підготовленого за фінансової підтримки ЄС в рамках реалізації проєкту «Підтримка реформи публічних закупівель в Україні», здобувачі вищої освіти довідалися про новітні підходи та інструменти у сфері публічних закупівель.

Комплексний курс містить інформацію про сучасний підхід, тенденції, державну політику, базовану на принципах країн-членів ЄС, законодавче підґрунтя, повний цикл публічних закупівель – від планування і розробки тендерної документації/пропозиції до виконання договорів та аналізу ефективності закупівель.

Таким чином, неформальне навчання дозволяє здобувачам вищої освіти  набути нових компетентностей та збагатити освітній процес цікавим досвідом неординарних спікерів.