НАУКОВИЙ СЕМІНАР «РОЛЬ МІЖНАРОДНИХ ГРАНТОВИХ ФОНДІВ У СТИМУЛЮВАННІ ТА РОЗВИТКУ ІННОВАЦІЙНОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА»

28.03.2018 | 12:19

26 березня 2018 року на кафедрі державних та місцевих фінансів відбувся науковий семінар, присвячений дослідженню ролі міжнародних грантових фондів у стимулюванні та розвитку інноваційного підприємництва. Семінар проведено для студентів 2-го курсу спеціальності “Фінанси, банківська справа та страхування” (спеціалізація «Фінанси, митна справа та оподаткування»). З доповіддю виступила асистент кафедри Круглякова Віра Володимирівна.

Під час заходу особливу увагу було приділено важливості активізації інноваційного підприємництва для підвищення конкурентоспроможності національної економіки. В ході наукового семінару розглядалися показники інноваційної діяльності вітчизняних підприємств та прогнозні показники її середньострокового розвитку, на основі яких було встановлено проблеми фінансового забезпечення інноваційних проектів. Акцентувалася увага на потребі залучення додаткових фінансових інвестицій в інноваційний розвиток підприємництва завдяки міжнародним фінансовим донорам. Інформація, зокрема, стосувалася основних засад діяльності фінансових організацій, серед пріоритетних напрямів фінансування яких є розвиток інноваційного підприємництва – HORIZON 2020, UNIDO, USAID, Global Innovation Fund та UNICEF.

Науковий семінар проведено за результатами окремих досліджень в межах виконання наукової теми кафедри державних та місцевих фінансів «Бюджетно-податкова політика активізації підприємництва в стратегії забезпечення конкурентоспроможності національної економіки» (науковий керівник д.е.н., проф. кафедри державних та місцевих фінансів ЛНУ ім. І.Франка Ситник Н.С., номер державної реєстрації 0116U001657, термін виконання 2016-2020 рр.).