Науково-практичний семінар «Роль місцевих податків і зборів у надходженнях бюджету м. Львова»

25.02.2020 | 13:04

24 лютого 2020 р. студенти IV курсу, які навчаються за спеціальністю «Фінанси, банківська справа та страхування» мали нагоду побувати у Інституті міста Львівської міської ради. Радник міського голови апарату виконавчого комітету Львівської міської ради Вікторія Довжик презентувала основні напрямки роботи ЛМР щодо реалізації політики місцевого оподаткування. У доповіді акцентувалася увага на:

  • оподаткуванні житлової та нежитлової нерухомості та пільгах зі сплати податку на майно;
  • об’єктах оподаткування транспортним податком;
  • обсягах наповнення міського бюджету м. Львова за рахунок надходжень єдиного податку;
  • ставках плати за землю за умови оренди земельних ділянок та ставках земельного податку, що сплачується власником ділянки;
  • зростанні ставок туристичного збору.

Особливу дискусію викликало питання справляння збору за місця для паркування транспортних засобів, що зумовлено новим зонуванням території Львова та підвищенням ставок цього збору. Крім того, студенти мали можливість визначити резерви надходжень та перспективні джерела наповнення міського бюджету; розглянути структуру доходів загального фонду міського бюджету на 2020 рік; порівняти обсяги надходжень міського бюджету від бюджетоутворюючих податків.

Сподіваємось на подальшу співпрацю із практичними працівниками органів місцевого самоврядування задля можливостей розвитку професійних компетентностей студентів в межах обраної спеціальності та їх майбутнього працевлаштування за фахом.

Зустріч організовано у рамках вивчення дисципліни «Місцеві фінанси» (проф. кафедри фінансового менеджменту Ватаманюк У.З. та доц. Кругляковою В.В.)