Науково-практичний семінар«Гармонізація інтересів роботодавців і ВНЗ як напрям забезпечення компетентнісного підходу в підготовці сучасних фахівців»

02.12.2016 | 11:39

1 грудня 2016 року о 10 год. в корпусі по вул. Медова Печера факультету управління фінансами та бізнесу відбувся науково-практичний семінар «Гармонізація інтересів роботодавців і ВНЗ як напрям забезпечення компетентнісного підходу в підготовці сучасних фахівців», організований кафедрою фінансів суб’єктів господарювання.

Захід відбувався за сприяp61201-103554-2ння відділу працевлаштування ЛНУ та ознайомив студентів із сучасними вимогами роботодавців щодо компетенцій, якими повинні володіти випускники ВНЗ – майбутні фахівці. Сторону роботодавців представляли HR-працівники ПАТ «Кредобанк» та Концерн «Хлібпром», які розповіли про специфіку бізнесу,  окреслили напрямки майбутньої співпраці та провели анкетування серед претендентів на вакантні посади. Учасники семінару з перших уст дізнатись про особливості відбору працівників, можливості гнучкого графіку роботи для студентів, оплати практик, стажування тощо. Налаштованість роботодавців на роботу з молоддю та побудову тісної співпраці з ВНЗ дозволяє готувати p61201-105233p61201-100919фахівців, затребуваних на ринку праці. Це наближає зміст освіти до реальної практики та формує впевненість студентів-випускників факультету управління фінансами та бізнесу у тому, що знайти роботу за фахом цілком реально.

Після зустрічі зі студентами відбувся діалог між представниками бізнес кіл і викладачами кафедри фінансів суб’єктів господарювання щодо шляхів наближення змісту освіти до вимог роботодавців шляхом формування у студентів актуальних професійних та особистісних компетенцій.