Науково-методичний семінар “Зробимо Львів кращим”

18.10.2019 | 09:03
15 жовтня 2019 р. кафедрою державних та місцевих фінансів факультету управління фінансами та бізнесу ЛНУ ім. Івана Франка організовано науково-методичний семінар для студентів спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування». Проведення науково-практичних семінарів спільно із відділом громадського партнерства управління “Секретаріат ради” вже стало для нас традиційним, адже вони сприяють популяризації громадського бюджету та інших механізмів участі громадськості у місцевому самоврядуванні на рівні комунікативних заходів на Факультеті управління фінансами та бізнесу.
Працівники секретаріату – Челепіс Дзвенислава, Папіж Зоряна та Назар Висоцький у своїх виступах акцентували увагу аудиторії на можливостях практичного застосування у м. Львові таких інструментів місцевої демократії як громадські слухання, громадські обговорення, загальні збори, місцеві ініціативи, електронні петиції, громадський бюджет та ін.  Для дискусії було запропоновано варіанти вирішення проблемних ситуацій у нашому місті шляхом вибору та застосування студентами конкретного інструмента із необхідними для цього прикладами та обгрунтуванням.
Катерина Сеньків із відділу аналізу та планування Департаменту економічного розвитку Львівської міської ради закцентувала увагу студентів на формуванні та ефективному використанні бюджету розвитку м. Львова у межах якого фінансуються у т.ч. громадські  проекти для нашого міста.
Завдяки таким зустрічам студенти не лише мають можливість отримати теоретичні знання з обраної спеціальності, а й також можуть розвинути практичні навички у сфері управління бюджетними коштами на рівні місцевих бюджетів.