Методичний семінар на тему: “Сучасні інноваційні технології в навчальному процесі кафедри фінансового менеджменту”

01.03.2021 | 19:05
1 березня 2021 р. кафедрою фінансового менеджменту  був проведений методичний семінар на тему: “Сучасні інноваційні технології в навчальному процесі кафедри фінансового менеджменту”. Доповідачі доц. Західна О.Р., доц. Петик Л.О., доц. Дубик В.Я. та доц. Шушкова Ю.В.
Під час виступу доц. Західна О.Р. розповіла про традиції та інновації в науково-педагогічній сфері та зазначила, що аналізуючи існуючі на сьогодні інноваційні підходи до навчання, перспективнішим вважають саме інноваційно-трансформаційний тип освітніх інновацій, що дає змогу не тільки оновити сам процес навчання, але й навчити студентів самостійно реалізовувати інноваційну діяльність.
Доц. Петик Л.О. виступила з доповіддю «Сучасні інформаційно-комунікативні технології в навчальному процесі». В ході доповіді доповідач виокремила переваги й недоліки щодо використання інформаційно-комунікативних технологій в освітньому процесі; акцентувала увагу на тому, що використання ІКТ у навчальному процесі має базуватися на їх педагогічно обґрунтованому поєднанні з традиційними методичними системами навчання, тобто освіта на сучасному етапі має задовольняти нові потреби й водночас зберігати свої сильні традиційні сторони.
У своїй доповіді «Інноваційні технології в системі професійної освіти» доц. Дубик В.Я. зазначила, що інноваційні технології навчання відображають суть майбутньої професії, формують професійні якості фахівця, є своєрідним полігоном, на якому студенти можуть відпрацювати професійні навички в умовах, наближених до реальних.
Зацікавленість викликала доповідь доц. Шушкової Ю.В. «Креативний викладач: головні риси та рівні творчої науково-педагогічної діяльності». Доповідач наголосила, що у професії педагога значення має не тільки науково-теоретична підготовка викладача, а володіння ним методикою викладання, рівень його загальної культури, знання особливостей педагогічного спілкування, належна професійна етика, культура поведінки, якості емпатії та ін.
Після завершення доповідей викладачі кафедри взяли активну участь в обговоренні тематики методичного семінару.