Львівська митниця в умовах євроінтеграції. Використання існуючих митних режимів

15.10.2017 | 20:57

11.10.2017 р. у рамках заходів до Дня Університету кафедрою державних та місцевих фінансів факультету управління фінансами та бізнесу ЛНУ ім. Франка організовано зустріч студентів із заступником начальника Львівської митниці ДФС України Тодощуком Андрієм Васильовичем.

У своїй доповіді «Львівська митниця  в умовах євроінтеграції. Використання існуючих митних режимів» п. Тодощук А.В. зупинився на проблемах реалізації Програми прикордонного співробітництва ЄІСП; основних засадах застосування митних режимів в Україні; деталізуючи практичні аспекти організації діяльності митної служби у сфері використання існуючих митних режимів.

Доповідач актуалізував напрямки модернізації роботи Львівської митниці в умовах євроінтеграції, проаналізував основні експортно-імпортні позиції Львівщини у зовнішньоекономічній діяльності та детально ознайомив студентів із основними митними режимами в ЗЕД.

За час презентації доповіді виникло чимало дискусійних питань, які стосувалися умов поміщення товарів, транспортних засобів комерційного призначення у митний режим транзиту, особливостей митного оформлення товарів з умовним частковим звільненням від оподаткування та умов функціонування магазинів безмитної торгівлі.

                       

Організація таких зустрічей вже стала доброю традицією кафедри державних та місцевих фінансів у рамках співпраці із фахівцями, які мають великий досвід практичної діяльності. Це також дає можливість студентам, які навчаються за спеціалізацією «Фінанси, митна та податкова справа»,  поглибити свої теоретичні знання, доповнивши їх вмінням застосовувати у майбутній професійній діяльності.