ЛЕКЦІЯ-ДИСПУТ ІЗ ЗАСТУПНИКОМ НАЧАЛЬНИКА ЛЬВІВСЬКОЇ МИТНИЦІ “МЕХАНІЗМИ МИТНОГО РЕГУЛЮВАННЯ В УМОВАХ ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ”

16.05.2017 | 08:55

15 травня в рамках святкування Всеукраїнського Фестивалю Науки на  факультеті управління фінансами та бізнесу Львівського національного університету імені Івана Франка кафедрою державних і місцевих фінансів  організовано та проведено лекцію-диспут із заступником начальника Львівської митниці Державної фіскальної служби України, радником податкової та митної справи І рангу, доцентом Андрієм Тодощуком на тему «Механізми митного регулювання в умовах євроінтеграції».

Лектор охарактеризував стан, перспективи та проблеми розвитку зовнішньоекономічної діяльності у Львівській області, інноваційні механізми митного регулювання в умовах функціонування всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС. У ході лекції ним також були наведені цікаві приклади щодо переміщення товарів і транспортних засобів через митний кордон України, опираючись на власний багаторічний досвід праці в структурі митної служби.

  

Студенти і викладачі факультету управління фінансами та бізнесу під час діалогу з Андрієм Тодощуком обговорили питання, пов’язані із вдосконаленням роботи пунктів пропуску шляхом спільного використання баз даних Львівської митниці та прикордонної служби. Доповідач, в он-лайн режимі продемонстрував новітні підходи щодо інформаційного забезпечення подорожуючих, зокрема: інформаційні табло, інтерактивну карту пунктів пропуску й інтерактивну карту підрозділів митного оформлення у Львівській області. Також, цікавою видалась дискусія про позитивні та негативні сторони майбутнього безвізового режиму для України.

Зазначимо, що такі зустрічі вже стали доброю традицією на нашій кафедрі, а сьогоднішня лекція-диспут – виправдала сподівання учасників, розширивши теоретичні знання важливим досвідом практичної професійної діяльності. Ці наукові зустрічі дають студентам можливість отримати практичний досвід у сфері митної справи, а також зорієнтуватися із вибором майбутнього місця праці, відповідно до обраної спеціалізації. Це також важлива сходинка на шляху їх самореалізації у світі професійних інтересів задля утвердження позицій нашої держави у європейському співтоваристві…