Лекція «Моніторинг рівня фінансової грамотності населення та його оцінка в Україні»

23.02.2021 | 21:08
23 лютого для студентів вибіркової загальноуніверситетської дисципліни «Основи ведення власного та сімейного бюджету» викладачем кафедри фінансового менеджменту  Західною О.Р. проведено лекцію на тему «Моніторинг рівня фінансової грамотності населення та його оцінка в Україні».

Мета лекції: отримання знань і навиків щодо формування оптимальної фінансової поведінки та прийняття зважених і обґрунтованих рішень при розпорядженні особистими фінансами.
Під час лекції студенти ознайомилися із складовими фінансової грамотності, основними її компоненти, розглянули ознаки фінансово грамотного громадянина. Для усвідомлення студентами важливості підвищення рівня фінансової грамотності було представлено моніторинг рівня фінансової грамотності населення в Україні та визначені причини її низького рівня.
Теоретичний матеріал був підкріплений відео виступами консультант-коучів у сфері особистих фінансів щодо правил, яких повинна дотримуватись фінансово грамотна людина та пропозицій по раціоналізації своїх витрат.
Набуття студентами навичок раціонального управління своїми грошима дасть змогу бути досвідченими користувачами фінансових послуг, бути більш захищеними від фінансових ризиків та непередбачуваних ситуацій.