Круглий стіл у рамках І Міжнародної науково-практичної конференції “Сучасна парадигма публічного управління”

22.10.2019 | 09:09

Круглий стіл «Досвід підготовки фахівців із публічного управління та бізнес-адміністрування» у рамках І Міжнародної науково-практичної конференції

18 жовтня відбувся круглий стіл на тему «Досвід підготовки фахівців публічного управління та бізнес-адміністрування» на Прикарпатті в Івано-Франківській обласній державній адміністрації за участю представників наукового товариства із різних міст України – учасників І Міжнародної науково-практичної конференції «Сучасна парадигма публічного управління».

Мета проведення такого заходу – обговорення питань організації навчального процесу в університетах-партнерах, напрямів і програм підготовки студентів, моніторингу інтелектуального розвитку і створення базових кафедр спільно з бізнес-структурами, функціонування шкіл і спільнот молодих вчених, системи грантів, проектів, експериментів та сучасної системи управління ними.

З вітальним словом перед учасниками круглого столу виступила заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Світлана Онищук. Вона зазначила, що проведення подібних заходів є актуальним в умовах сьогодення, адже в державі активно проводиться реформа децентралізації влади, зміна адміністративно-територіального устрою.

«Сьогодні важливо, щоб жителі об’єднаних територіальних громад отримували якісні соціально-адміністративні послуги, особливо це стосується мешканців гірських територій,  – зазначила Світлана Онищук. – Переконана, що завдяки поєднанню теоретичних та практичних напрацювань ми зможемо наблизити ці послуги до кожного громадянина».

Учасники поділилися власним досвідом підготовки здобувачів вищої освіти першого та другого рівня галузі знань «Публічне управління та адміністрування», практичними проблемами та можливими шляхами їх вирішення.

Зазначимо, що дане засідання відбувалося у рамках І Міжнародної науково-практичної конференції «Сучасна парадигма публічного управління».