Круглий стіл кафедри цифрової економіки та бізнес-аналітики у форматі Skype-конференції: «1С, як автоматизація бізнес-процесів та її зв’язок з бізнес-ризиками»

21.05.2020 | 18:28

21 травня 2020 року кафедрою цифрової економіки та бізнес-аналітики факультету управління фінансами та бізнесу ЛНУ ім. Івана Франка організовано круглий стіл у форматі Skype-конференції на тему «1С, як автоматизація бізнес-процесів та її зв’язок з бізнес-ризиками». Захід проведено для студентів спеціальностей «Економіка» (освітня програма Інформаційні технології в бізнесі), «Фінанси, банківська справа та страхування» (освітня програма Фінанси, митна справа та оподаткування) та «Облік і оподаткування» (освітня програма Бухгалтерський облік, аналіз та аудит).

Упродовж круглого столу було з акцентовано увагу учасників на можливостях практичного застосування програми 1С, а саме на застосуванні великої кількості її конфігурацій, кожна з яких має свої особливості. Увагу слухачів було привернуто до «1С: Бухгалтерії України 2.0», «1С: Управління торгівлею» та «1С: ERP».

Спікером було наголошено, що автоматизація усіх ділянок обліку може займати кілька місяців і тому актуальним в цій ситуації для директорів та керівників компаній, головних бухгалтерів та фінансових директорів, а також ІТ-керівників є питання, які пов’язані з ризиками, а саме: наскільки бізнес є залежним від ІТ-ризиків?; наскільки бізнес готовий до нових вимог в області ІТ?; чи відповідає ІТ-стратегія бізнес-стратегії і чи враховує вона ризики, що властиві бізнесу?

Завдяки таким заходам студенти не лише мають можливість отримати теоретичні знання в межах опанування навчальних дисциплін, а й також можуть розвинути практичні навички, вивчаючи програми сімейства 1С.

Круглий стіл організовано у рамках навчальних дисциплін «ІС в управлінні», «ІСТ у фінансах» та «Інформаційні системи і технології в обліку і оподаткуванні» з практичною складовою, яка полягає у вивченні програми «1С: Підприємство 8 Бухгалтерія для України».

Організатори: викл. кафедри Васьків О. М., Шевчук І. Б. та Стадник Ю. А.