Круглий стіл на тему: «Організаційно-методичні основи розвитку обліку, аналізу та контролю на сучасному етапі економічного розвитку»

20.05.2020 | 16:31

21 травня кафедра обліку, аналізу і контролю провела Круглий стіл на тему: «Організаційно-методичні основи розвитку обліку, аналізу та контролю на сучасному етапі економічного розвитку». У науковому заході прийняли участь викладачі і студенти кафедри. Захід проводився з використанням платформи Teams

Викладачі і студенти кафедри відзначили, що в Україні ведення обліку та здійснення аудиторської діяльності, аналізу відповідають чинному вітчизняному законодавству і мають свої особливості, але в той же час євроінтеграційні процеси зумовлюють потребу гармонізації національної облікової системи та методики проведення аудиту і аналізу у міжнародному та європейському масштабах.

На сьогодні міжнародні стандарти виступають ефективним інструментом підвищення прозорості і єдиного розуміння інформації, що відображає основні показники діяльність суб’єктів господарювання, формує достовірну базу для визнання їх доходів і витрат, оцінки активів і зобов’язань, надає можливість об’єктивно розкривати і віддзеркалювати існуючі фінансові ризики, а також порівнювати результати їх діяльності (як на національному, так і міжнародному рівнях) в цілях забезпечення адекватної оцінки їх потенціалу та ухвалення ефективних управлінських рішень.

Ключовим питанням подальшого розвитку як економіки України в цілому, так і вітчизняних суб’єктів господарювання, їх взаємовідносин зі світовим економічним співтовариством є необхідність реформування та трансформації національної системи обліку та аудиту у відповідності з міжнародними стандартами та вимогами законодавства Європейського Союзу. Від цього значним чином залежить місце нашої країни серед європейських країн та іміджу представників вітчизняного бізнесу у світі.

Всім учасникам висловлюємо вдячність за плідну участь у заході і бажаємо міцного.