Круглий стіл «Гендерна рівність у державотворенні та управлінні бізнесом»

08.12.2021 | 05:02

6 грудня 2021 року Студентське самоврядування факультету управління фінансами та бізнесу спільно з кафедрою економіки та публічного управління  провели круглий стіл на важливу в соціумі тему: «Гендерна рівність у державотворенні та управлінні бізнесом»✔ .  Доценти  Галина Капленко та Василь Зеленко спільно з здобувачами вищої освіти та доповідачами заходу обговорювали та дискутували про багато аспектів тематики круглого столу.

⠀У ході діалогу учасникам вдалось обговорити питання гендерної рівності стосовно:

  • побуту;
  • зовнішності та можливостей самовираження;
  • вибору спеціальності та професії;
  • політики;
  • характерного матеріального становища і розподілу обов’язків між чоловіком і жінкою;
  • різниці розміру заробітньої платні за виконання аналогічних робочих умов;
  • бачення плану виховання підростаючого покоління;
  • і, звісно, завдяки даному заходу, усі бажаючі зуміли розкрити власну думку і отримати відповіді на свої запитання.

⠀Як результат, було доведено, що гендерна противага сьогодні торкається багатьох аспектів людського життя. Для її ефективного подолання потрібно:

☑Не боятися говорити про проблему, яка виникає;

☑Не соромитися уявного осуду чи неприйняття з боку суспільства (можливо, свідків такої проблеми значно більше, аніж ти гадаєш);

☑Засуджувати висміювання гендерної нерівності у суспільстві;

☑Привертати увагу державних установ та організацій до наявної проблеми;

☑Знайти в собі сили рухатися вперед попри усі труднощі (для цього спробуй шукати однодумців; разом легше досягнути бажаного!).

⠀Нашими спікерами були : Наталія Подвірна (доцент кафедри економіки та публічного управління, Директорка Комунального закладу Центр надання соціальних послуг Давидівської сільської ради, депутатка Давидівської сільської ради), Уляна Дорош (політикиня, депутатка Львівської обласної ради сьомого скликання, начальниця Управління праці та сімейної політики Департаменту соціального захисту населення ЛОДА, голова благодійного фонду «Butterfly») та Ольга Максим‘як (фахівчиня із соціальних комунікацй, координаторка Жіночого руху «За майбутнє» у Волинській області, депутатка Луцької районоої ради Волинської області).