Круглий стіл на тему «Митна політика та актуальні проблеми економічної безпеки України на сучасному етапі»

05.04.2017 | 09:29

 

4 квітня 2017 року відбувся круглий стіл на тему «Митна політика та актуальні проблеми економічної безпеки України на сучасному етапі», організований студентським Науково-практичним гуртком митної справи (керівник – к.е.н. Голинський Ю. О.) кафедри державних та місцевих фінансів.

З привітальним словом до учасників круглого столу звернулася завідувач кафедри державних та місцевих фінансів, д.е.н. Ситник Наталія Степанівна, яка підкреслила важливість студентської наукової роботи, зокрема в частині дослідження проблематики митної політики держави та її впливу на економічну безпеку.

 

На заході мало місце всебічне та глибоке обговорення проблем, які виникають у митній справі України, та шляхи їх вирішення. Студентами було підготовано як суто наукові, так і цікаві науково-практичні доповіді. Зокрема, дискутувалися проблеми інтернаціоналізації українського бізнесу в ЄС через фінансування та отримання допомоги від європейських та міжнародних організацій та можливості платформи «EU Export Helpdesk». Обговорення велось також щодо впливу реформування митних органів на зовнішню торгівлю України, перспектив застосування в Україні зарубіжного досвіду митно-тарифного регулювання, а також інші сучасні тенденції і перспективи розвитку митної справи в Україні.

На завершення активним учасникам було вручено іменні сертифікати, а за результатами роботи буде видано електронний збірник тез усіх доповідей, що надійшли на круглий стіл.