Інтенсивний курс Next Generation Public Leaders

27.11.2023 | 10:20

З 20 по 24 листопада 2023 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка кафедрою Економіки та публічного управління Факультету управління фінансами та бізнесу ЛНУ у партнерстві з Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях, Львівським обласним центром зайнятості, Львівським регіональним відділенням Асоціації ОТГ, Асоціацією Місцевих Рад «Ради Львівщини», вже традиційно відбувся інтенсивний курс Next Generation Public Leaders – п’ятиденний захід для студентів, які навчаються за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування», а також для усіх, хто був зацікавлений та бає бути діячем змін та впровадження реформ в державі.

Метою проведення заходу є допомога студентам у засвоєнні теоретичних знань, отриманих під час навчання, а також набуття практичних навичок для майбутнього працевлаштування за спеціальністю, обговорення проблем та викликів поступу регіонів та громад України в умовах нестабільності, обмін думками, можливість отримання інформації про конкретні практики управління на місцевому рівні та інструменти для впровадження інновацій,  обговорення практичних кейсів з кращими фахівцями та практиками у галузі публічного управління та адміністрування та формування пропозицій щодо відповідного впровадження змін, які стануть основою для подальшого розвитку нашої країни; можливість студентській молоді прокачати свої hard/soft skills  та продемонструвати свої можливості перед потенційним роботодавцем. Зокрема, курс NEXT GENERATION PUBLIC LEADERS також покликаний сприяти залученню до перегляду та оновлення освітніх програм і кваліфікаційних вимог компетентних публічних управлінців як основних стейкхолдерів і партнерів, сформувати у молоді розуміння ролі молодіжної політики в публічному управлінні, розвивати відповідні навички для успішного працевлаштування та побудови кар’єри, мотивувати талановиту студентську молодь, майбутніх лідерів-управлінців на нові здобутки.

У перший день відкриття інтенсиву до здобувачів вищої освіти із вітальним словом звернувся перший проректор Андрій ГУКАЛЮК.

Привітав учасників і декан факультету управління фінансами та бізнесу Андрій СТАСИШИН.

Окрім цього, із вступним словом виступили Микола ІЩУК (начальник Регіонального відділення Фонду державного майна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях),  Василь БРИЛЮК (Директор Львівського обласного центру зайнятості), Василь КОВАЛЬ (Голова Львівського регіонального відділення Асоціації об’єднаних територіальних громад, голова Підберізцівської сільської ТГ),  Тарас ПОДВІРНИЙ (Представник Уповноваженого ВРУ з прав людини у Львівській області),  Данило СОРОКОВИЙ (виконавчий директор Асоціації Місцевих Рад «Ради Львівщини»), Богдан СВИСТУН (голова Мурованської сільської ради територіальної громади), та Антон Кустик (перший заступник Голови Оброшинської територіальної громади).

Ментори та спікери курсу Next Generation Public Leaders – це висококваліфіковані фахівці у сфері публічного управління, які ділилися своїм досвідом та знаннями, поділилися своїм практичним досвідом як вони виступають генераторами змін у своїй громаді та нашій країні. Це дозволило усвідомити важливість змін в Україні та усвідомлення ролі КОЖНОГО З МОЛОДІ у цих змінах, розповіли які навички потрібно розвивати для успішного працевлаштування та побудови своєї кар’єри., опрацювали кейси з практичного досвіду.

Координатором курсу від Університету виступила: Галина Капленко, завідувачка кафедри економіки та публічного управління.

Навчання включало такі теми: «Розвиток громад Львівщини. Роль Асоціації у розвитку громад», «Діяльність органів місцевого самоврядування в умовах воєнного стану», «Участь громади у прийнятті управлінських рішень», «Регуляторна політика Національного банку України. Сучасні аспекти банківської системи України», «Інститут омбудсмена: роль та виклики під час війни», «Сучасний стан публічного управління та адміністрування: виклики та залучення молоді в управлінські процеси», «Міжнародна допомога благодійних фондів і ООН Україні в умовах воєнного стану», «Фінансування територіальних громад в умовах воєнного стану», «Діяльність Державного бюро розслідувань», «Молодіжна політика в Україні», «Державне управління у сфері зайнятості», «Формування інформаційної політики в органах місцевого самоврядування», «Штучний інтелект За і проти», «Соціальне підприємництво. Управління системою соціальних гарантій в умовах війни», «Програма «Офіцер громади». Важливість безпеки громади в сучасних умовах», «Управління державним майном в Україні: виклики в умовах воєнного стану», «Публічне управління у сфері освіти. Можливості професійної освіти в Україні та за кордоном», «МолоДвіжЦентр: залучення молоді», «Важливість координації для розвитку громад».

Активні учасники курсу мали можливість вдосконалити свої знання та «прокачали» управлінські навички з професіоналами наживо, нагороджені сертифікатами.

         Управління майбутнім України – за молоддю!