«Громадський бюджет Львова: як отримати 3 мільйони на свою ідею»

17.10.2018 | 23:07

17 жовтня 2018 р. на факультеті управління фінансами та бізнесу Львівського національного університету імені Івана Франка у рамках Європейського тижня місцевої демократії відбувся науково-практичний семінар «Громадський бюджет Львова: як отримати 3 мільйони на свою ідею». Учасниками заходу стали представники відділу громадського партнерства Управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради – завідувач сектору громадських слухань Дзвенислава Челепіс, начальник відділу аналізу та планування Тарас Фриз, провідний спеціаліст сектору громадських слухань Зоряна Папіж, а також студенти факультету, які навчаються за спеціалізаціями «Фінанси, митна та податкова справа» і «Управління фінансами та правове забезпечення бізнесу», завідувач та викладачі кафедри державних та місцевих фінансів – проф. Наталія Ситник і Уляна Ватаманюк, доц. Юрій Голинський.

В рамках заходу студенти дізналися про можливості впливу на соціально-культурний розвиток нашого міста за допомогою напрацьованих інструментів громадської участі. Особливу увагу доповідачі зосередили на Громадському бюджеті Львова та громадських слуханнях, ознайомивши майбутніх фінансистів із структурою Львівської міської ради і депутатського корпусу. У рамках науково-практичного семінару відбувалися цікаві дискусії з приводу фінансування інфраструктурних проектів та обговорення нових ідей для їх започаткування у м. Львові. Студенти також мали можливість розробити і обгрунтувати власні проекти розвитку міста, взявши участь в імпровізованому конкурсі, водночас ділились своїм досвідом і ті з них, які вже мають практичні напрацювання у цій сфері та були учасниками таких конкурсів.

Проведення таких заходів дає змогу студентам-магістрам отримати різнопланові знання у межах навчальних дисциплін обраних ними спеціалізацій, беручи участь у різноманітних комунікативних заходах, організованих у рамках Європейського тижня місцевої демократії у м. Львові.