Гостьова лекція стейкхолдера освітньої програми Публічне адміністрування та управління бізнесом на тему: “Перспективи та можливості молоді в повоєнній відбудові України”

29.11.2023 | 09:22

28 листопада 2023 року на кафедрі публічного адміністрування та управління бізнесом факультету управління фінансами та бізнесу Львівського національного університету імені Івана Франка відбулася зустріч здобувачів вищої освіти першого курсу з керівницею громадської організації “ІННОВАЦІЙНА УКРАЇНА” та співзасновницею українського бренду “Файні гени” Марією Устименко, стейкхолдером освітньої програми Публічне адміністрування та управління бізнесом.

У ході зустрічі Марія Устименко поділилася власним досвідом проходження практики та стажування в органах публічної влади та пеніціарної служби Верховної ради України. Гостя розповіла про незмірні можливості та перспективи, які відкриваються перед молодими людьми. Вона оцінила важливість формування професійної компетентності під час навчання та привернула увагу до волонтерських ініціатив та проєктів.

Також Марія Устименко рекомендувала цікаву літературу для саморозвитку.

Доповідачка також закликала здобувачів вищої освіти до волонтерської діяльності. Вона розповіла про власну участь у соціальних проєктах з дітками, які пережили всі жахи війни і змушені змінити своє місце проживання. Також розповіла про підтримку дитячих спеціальних закладів та ідеї створення власного бренду, який розпочаткували з подругою під час соціального проєкту з внутрішньо переміщеними дітками та їх батьками.

У заключній частині зустрічі Марія Устименко розповіла про виклики війни для розвитку України та релокацію бізнесу в Західні регіони. Вона закликала студентів бути активними та відповідальними громадянами, які готові змінювати країну на краще. “У нашій країні зараз непростий час, – сказала Марія Устименко. – Але це також час великих можливостей. Молоді люди можуть внести свій вклад у відновлення України та її розвиток. Для цього важливо бути активними, ініціативними та готовими працювати на благо своєї країни”. “Волонтерство – це чудовий спосіб зробити світ кращим, – сказала Марія Устименко. – Воно допомагає нам розвивати в собі людяність, співчуття та відповідальність”.