Гостьова лекція спільно із Вроцлавським  Університетом Економіки та Бізнесу на тему «Сучасні організаційно-правові аспекти та сучасні тенденції прямих іноземних інвестицій  в Україні»

08.12.2021 | 15:06

У рамках міжнародного наукового співробітництва  кафедри фінансового менеджменту факультету управління фінансами та бізнесу Львівського національного університету імені Івана Франка 6 грудня 2021 року з 11.00 до 13.30 було проведено відкритий захід – гостьову лекцію спільно із Вроцлавським  Університетом Економіки та Бізнесу на тему «Сучасні організаційно-правові аспекти та сучасні тенденції прямих іноземних інвестицій  в Україні» українською та англійською мовами. Лекція відбулася он-лайн на платформі Teams еккаунту Вроцлавського  Університету Економіки та Бізнесу.

Лекцію проводили Ярослав Миколайович Кашуба, доктор економічних наук, професор кафедри економіки та менеджменту Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, заслужений економіст України, та

Лариса Ярославівна Слобода, кандидат економічних наук, доцент, доцент кафедри фінансового менеджменту  Львівського Національного Університету імені Івана Франка, консультант з управління ризиками в міжнародній консалтинговій групі PayCompliance HK Limited.

На лекції були присутні понад 50 учасників – викладачів, науковців та студентів Вроцлавського університету економіки та бізнесу та Факультету управління фінансами та бізнесу ЛНУ імені Івана Франка. У матеріалах лекції було висвітлено роль прямих іноземних інвестицій (ПІІ) у соціально-економічному розвитку країни; розкрито тенденції міжнародного інвестування під час пандемії та основні напрямки інвестування в Україні; ідентифіковано поточні тренди та перспективні напрями ПІІ та інституції, які сприяють інвестиційній політиці в Україні. Автори провели аналіз нових категорій законів та нормативних актів про прямі іноземні інвестиції (ПІІ) в Україні, сучасних ініціатив уряду щодо створення індустріальних парків та переваг державно-приватного партнерства в інвестиційній політиці. Розглянуто перші концесійні проєкти за підтримки ЄБРР (Європейський банк реконструкції та розвитку) та IFC (Міжнародна фінансова корпорація), детально проведено огляд Закону України «Про інвестиційну Няню» з позиції окреслення ключових пріоритетів для іноземних інвесторів та розвитку інвестиційного потенціалу України.